Film Lucas en het Pinkstermysterie

door | mei 11, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Het is bijna Pinksteren. Wil je weten wat we met Pinksteren vieren? Kijk dan naar "Lucas en het Pinkstermysterie". Deze film maakten we vorig jaar voor kinderen en voor iedereen die van een goed verhaal houdt.
Lucas en het Pinkstermysterie

De film gaat over de schrijver Lucas. Hij is bijna klaar met zijn boek over Jezus. Hij wil alleen nog even weten wat er ná Pasen gebeurde.
Daarom gaat hij op bezoek bij Maria, Thomas en Petrus.
Dat zijn vrienden van Jezus. Zij vertellen hem over de bijzondere gebeurtenissen met Pinksteren. Er gebeurde iets met vuur…

Lucas denkt ondertussen na: moet ik hierover in mijn boek schrijven, of niet?
Het verhaal was toch afgelopen toen Jezus naar de hemel ging?

Met in de hoofdrol

In de film spelen Bergse acteurs de hoofdrol: Julia Dierikx als Maria, Marco van Leeuwen als Thomas, Jurgen Stoop als Petrus en Mika van den Berg als Lucas. Aan het einde van de film geeft pastoor Paul Verbeek zijn Pinksterzegen.

Knutsel een Pinksterduif

Lucas wordt enthousiast door de verhalen van Thomas, Maria en Petrus. Hij begrijpt dat de dood van Jezus niet het einde was, maar juist een nieuw begin. Ook wij kunnen het Pinkstervuur, de Goede Boodschap dat Jezus leeft, aan anderen doorgeven. Download het werkblad en knutsel je eigen Pinksterduif. Als je die aan iemand anders geeft, kun je hem of haar een goed Pinksteren en echte vrede toewensen. Veel knutselplezier!

Download hier het werkblad: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2021/05/Werkblad-Pinksterduif-maken.pdf

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang film

Maria Ommegang film

Komend weekend zijn de opnames voor de film van de Maria Ommegang. In de film zijn twaalf verschillende scènes uit de Ommegang te zien, waaronder de zeven vreugdes van Maria. Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben om ook een rol te spelen.

Lees meer
Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.

Lees meer