Foto expositie “Trots op onze Gilden”

door | jan 18, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Zondag 22 januari wordt de Foto Expositie "Trots op onze Gilden" in de St.-Gertrudiskerk geopend. Dit gebeurt tijdens de Gildemis van 9.30 uur in dezelfde kerk. Hoofdman van het Schuttersgilde St. Sebastiaan Michel Romijn houdt het openingswoord. De expositie is daarna op vier middagen te bezoeken.
Trots

Fotografe Ida van Boekel plaatste telkens het jongste en oudste lid van het Gilde voor de camera. In de stijl van Rembrandt’s portretten maakte zij een unieke fotoserie. De foto’s zijn een eerbetoon aan de meer dan 200 gilden die Noord-Brabant rijk is. De expositie was eerder te zien op het Provinciehuis in Den Bosch en in de Sint Jans kathedraal. De foto’s zullen op reis gaan langs de verschillende gilden, te beginnen in Bergen op Zoom. Ook ere hoofdman Toon van Kaam en jongste lid Sadeesha Visch van ons Schuttersgilde hebben namelijk samen geposeerd.

Gildemis

Op zondag 22 januari 2023 om 09.30 uur wordt de jaarlijkse Gildemis gevierd met als voorganger pastoor Paul Verbeek en met medewerking van HMR en Harmonie Concordia. Op die dag wordt de naamdag van het Gilde gevierd.
De tentoonstelling is geopend op 22, 28, 29 januari en 5 februari 2023 steeds van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telkens zijn er dan ook leden van het Gilde aanwezig, om een toelichting te geven.

Meer interessante berichten:

De ezel zijn

De ezel zijn

Wie kent het lied niet van Kinderen voor kinderen, over het kind dat de ezel mag zijn (‘Ik mag dit jaar de ezel zijn’).

Lees meer
Kijk de nieuwe paasfilm “Welkom thuis”

Kijk de nieuwe paasfilm “Welkom thuis”

Kijk hier naar de nieuwe paasfilm “Welkom thuis”. De film gaat over thuis komen bij je familie, na een periode van ruzie of geen contact. En over thuiskomen bij God en in de kerk. Het verhaal is gebaseerd op de parabel van de Verloren Zoon.

Lees meer