Ga mee op bedevaart naar Rome in het Heilig Jaar

door | jul 9, 2024 | Alle leeftijden, Nieuws

Paus Franciscus heeft 2025 uitgeroepen tot een Heilig Jaar. Gelovigen van over de hele wereld worden uitgenodigd om als pelgrims Rome te bezoeken. Reis mee met de Lievevrouweparochie naar Rome van 26 april tot en met 3 mei 2025. Maak je interesse kenbaar en bereid je samen voor.
Heilig Jaar

Eens in de 25 jaar vindt een Heilig Jaar of Jubeljaar plaats. Dit is een jaar om extra aandacht aan je geloof te besteden, op pelgrimage te gaan naar Rome en een nieuwe start te maken. Een bekende traditie tijdens een Heilig Jaar is het plechtig openen van de zogeheten ‘heilige deuren’, waardoor pelgrims de vier grote basilieken in Rome kunnen betreden.

Pelgrims van Hoop

Paus Franciscus gaf 2025 het thema “Pelgrims van hoop”. Gelovige mensen leven vanuit de hoop. Ook als het leven soms tegenzet, geloven christenen dat er met de hulp van God betere tijden zullen komen. Dat is de christelijke hoop die in ons leeft en die de gelegenheid biedt om elke dag opnieuw te beginnen. Tijdens de bedevaart naar Rome bezoeken we plekken van hoop.

Programma

Huis voor de Pelgrim organiseert de reis naar Rome. Er is een interessant programma: bezoek aan de graven van de apostelen, de grootste Mariakerk ter wereld en de Friezenkerk. Een wandeling langs plekken van hoop en uiteraard deelname aan de audiëntie met de paus. Er staat ook een Nederlandse mis in de Sint-Pieter gepland. Per bisdom zijn er nog eigen programmaonderdelen.

Laat weten dat je mee wil

Er is een busreis en een vliegreis. Er is ook een jongerenreis en een familiearrangement voor gezinnen.
Kijk voor alle praktische informatie, het programma en de reissom op www.rome2025.nl
Wil je mee op bedevaart? Maak dan zo snel mogelijk je interesse kenbaar aan pastoor Paul Verbeek. Dit kan bij hem persoonlijk, via paulverbeek@lievevrouweparochie.nl, maar ook via het Parochiecentrum (0164-233574). Pastoor Paul organiseert voor alle geïnteresseerden een bijeenkomst ter voorbereiding op de reis.

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer