Gebed van een tiener

door | mei 17, 2023 | Inspiratie, Jongeren, Nieuws

Tienergroep On the Move was begin mei op weekend. Naast alle gezelligheid en het uitstapje naar het Klimbos, hebben zij ook eigen gebeden gemaakt.

Het maken van een gebed was iets wat de tieners nog niet vaak hadden gedaan. Ze kregen de opdracht om zelf een gebed te schrijven, waar een aantal steekwoorden in terug moesten komen. De meiden schreven samen het volgende gebed, wat tiener Indah ook bad in de eucharistieviering van 11.00 uur op 7 mei.

Goede God,
Wij danken U voor de reis onderweg hierheen.
Wij zijn heel dankbaar dat wij hier mochten samenkomen voor ons geloof.
Wij vinden het heel fijn dat wij aan Jezus zijn kant staan,
omdat Hij een licht is voor veel mensen,
en voor sommigen nog steeds is.
Amen.

Meer inspiratie:

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Met ingang van donderdag 8 juni 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Wij kunnen de bijstand van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand goed gebruiken in deze wereld die in brand staat met vele (oorlogs)conflicten; en zeker de oorlog in ons eigen Europa in Oekraïne.

Lees meer
Bisschop Liesen schrijft brief aan alle gelovigen met Pinksteren

Bisschop Liesen schrijft brief aan alle gelovigen met Pinksteren

Met Pinksteren viert de Kerk de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen, zeven weken na Pasen. Voor dit Pinksterweekend schreef bisschop Liesen een Pinksterbrief en een voorleesbrief. Na een lang medisch behandeltraject wil hij weer langzaam zijn werkzaamheden oppakken. In de brief spoort hij gelovigen aan in kracht van de Heilige Geest de weg van de Missionaire Parochie te gaan.

Lees meer
Kom, Geest

Kom, Geest

Met Pinksteren vieren we de komst van de heilige Geest over de leerlingen van Jezus. De heilige Geest mag ook in ons leven verschil maken. Dit gebed gaat over de verschillende eigenschappen van de Geest.

Lees meer