Gebed voor 24 uur voor de Heer

door | mrt 1, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Van vrijdag 17 op zaterdag 18 maart is er een gebedsestafette, 24 uur voor de Heer. Je bent welkom om van 20.00 tot 00.00 uur op vrijdagavond in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk mee te bidden, ingang Grote Markt. Lees hier het bijbehorende gebed.

De gebedsuren horen bij het initiatief ’24 uur voor de Heer’ van paus Franciscus. Parochies in heel bisdom Breda doen hieraan mee in estafettevorm. Om 20.00 uur is er een eucharistieviering, waarna eucharistische aanbidding volgt. Eucharistische aanbidding is een gebedsvorm binnen de Katholieke Kerk waarbij het Allerheiligste wordt aanbeden. Vaak gebeurt dat geknield voor een Hostie in een monstrans op een altaar.
De tijden van het gebed in de andere parochies staan op www.bisdomvanbreda.nl/24uur/

Gebed voor 24 uur voor de Heer 2023

“Geef vrede Heer”

Geef vrede Heer
In onze wereld, waar zoveel oorlog en geweld heerst.
Volkeren worden uit elkaar gedreven.
Mensen slaan op de vlucht.

Geef vrede Heer
In onze gemeenschap.
Er komt zoveel op ons af;
onbegrip en onvrede nemen toe met de dag.
Mensen raken van elkaar verwijderd.

Geef vrede Heer
In mijn hart.
Het is vaak onrustig.
Ik zoek naar stilte,
naar een plek om bij U te zijn.

Moge Uw vrede over mij komen
nu ik mijn vragen en noden bij U neerleg.
Moge Uw aanwezigheid mij vrede geven.
Dat ik door Uw kracht
Uw vrede door mag geven
in onze gemeenschap en wereld.

Geef vrede Heer

Amen.

Meer inspiratie:

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer
Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Vacaturebank lente 2024

Vacaturebank lente 2024

De lente is officieel begonnen. Het wordt buiten steeds warmer en het blijft langer licht. De vogeltjes zijn aan het broeden en jonge dieren zetten hun eerste stapjes in de natuur. Ook wij kunnen nieuwe stapjes zetten in de parochie. Dat kan door mee te denken, mee te helpen of mee te werken aan wat er geregeld moet worden bij alles wat in onze parochie gebeurt: en dat is heel veel!

Lees meer