Gedicht ‘Open kijk’

door | aug 3, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

In deze vakantietijd is het ook goed om even stil te staan. Wellicht kun je de hectiek van het alledaagse even achter je laten. Je kunt dan bij jezelf overdenken waar je staat in je eigen leven voordat er weer een nieuw werkjaar of een nieuw school-/studiejaar aanbreekt. Dat het gedicht ‘Open kijk’ daar een handvat bij mag zijn.
Open kijk

Ik wens je een open kijk
zodat je kansen ziet
en vol van het leven geniet.

Ik wens je een open kijk
en een frisse blik
om je elke dag weer in te zetten
zonder aarzelen, zonder schrik.

Ik wens je een open kijk
om nieuwe dingen te beleven
en vreugde te geven.

Ik wens je een open kijk
om vrienden te maken
en dichter bij God te raken.
Ik wens je … een open kijk.

(auteur onbekend)

Meer inspiratie:

Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Met ingang van vrijdag 12 augustus 2022 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met dinsdag 23 augustus 2022. Midden in deze periode valt het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus. Op deze dag is er de gebruikelijke Eucharistieviering om 19.00 uur in de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Traditioneel staat deze viering ook in het teken van de Maria Ommegang.

Lees meer
Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van woensdag 3 augustus 2022 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. We bidden de noveen voor het stoppen van het coronavirus op onze aarde en voor de vrede in Oekraïne. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer