Geen publieke vieringen op Kerstavond

door | dec 17, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Op Kerstavond zijn er in de Lievevrouweparochie helaas geen publieke vieringen.
Besluit Nederlandse Bisschoppenconferentie

De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft op 15 december naar aanleiding van de indringende toespraak van minister-president Mark Rutte van maandag 14 december besloten dat in de Rooms-katholieke kerken dit jaar op Kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis, zullen plaatsvinden. Dat betekent dat er tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07.00 uur in het geheel geen publieke vieringen worden gehouden. Juist de vieringen op Kerstavond en in de Kerstnacht worden doorgaans door veel mensen bezocht. De bisschoppen willen in deze periode van lockdown een beweging van veel mensen tegelijk voorkomen.

In de Lievevrouweparochie

Op Kerstavond vervallen alle geplande vieringen, zowel in de OLV van Lourdeskerk, de St.-Gertrudiskerk als de St.-Catharinakapel. Het pastoraal team houdt zich daarmee aan het besluit van de Nederlandse bisschoppenconferentie. Dat doen we, net als de bisschoppen zelf, met pijn in het hart. Het is voor alle betrokkenen jammer en een gemis, dat we op Kerstavond niet samen in de kerken de geboorte van de Heer kunnen vieren.

De vieringen op Eerste, Tweede en Derde Kerstdag zijn bijna allemaal volledig bezet. Alleen op Derde Kerstdag zijn er in de viering van 9.30 uur nog enkele plekken in de St.-Gertrudiskerk.

Alternatief aanbod

Het pastoraal team is bezig met een alternatief aanbod voor Kerstavond. Mogelijkheden hiertoe worden nu onderzocht. Zodra hier meer over duidelijk is, melden we dat op de website en op facebook.

Meer interessante berichten:

Peuterkleuterviering via livestream

Peuterkleuterviering via livestream

De peuterkleuterviering (“Geef mij je hand”) van zondag 24 januari heeft een korte viering via livestream op deze zondag. De viering begint op het gebruikelijk tijdstip van 9.30 uur en wordt gestreamd vanuit de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes.

Kort parochienieuws week 3

Kort parochienieuws week 3

In dit bericht lees je de opbrengsten van afgelopen week en de belangrijkste activiteiten uit de agenda. Ook noemen we de naam van de overledene.

Bijzondere Gildemis 2021

Bijzondere Gildemis 2021

Op zondag 17 februari is ’s middags om drie uur de jaarlijkse viering ter gedachtenis aan Sint Sebastiaan gevierd, samen met de leden van het Schuttersgilde Sint Sebastiaan Bergen op Zoom – Borgvliet. De viering is op de zondag zo dicht mogelijk bij de naamdag van deze heilige van 20 januari.