Geloofscursus over Maria

door | sep 20, 2023 | Inspiratie, Nieuws

In oktober start opnieuw een geloofscursus van vijf bijeenkomsten over Maria. Het is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het leven van Maria en wat zij voor ons kan betekenen. Aan de hand van vijf boeiende video’s (gefilmd in onder andere Nazareth, Bethlehem en Lourdes) over Maria komen diverse vragen aan de orde. Het is voor iedereen toegankelijk. De cursus vindt plaats in Halsteren.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Quirinuskerk in Halsteren (Dorpsstraat 51) op de woensdagen 4, 11, 18 en 25 oktober. De laatste bijeenkomst is op dinsdag 31 oktober. De bijeenkomst start telkens om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Samen kijken we een video, in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Daarna gaan we samen in gesprek. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar en is er ruimte voor ontmoeting. De bijeenkomsten staan los van elkaar, dus het is goed mogelijk om een gedeelte van de bijeenkomsten te volgen.

Maria viering

Als afsluiting is er op zaterdag 28 oktober is er om 19.00 uur een Maria-viering in de Vredeskerk in Steenbergen (Magnoliastraat 18), waarin we Maria biddend en zingend willen eren en danken.

Aanmelden

Voor meer informatie over de bijeenkomsten of voor aanmelding kunt u contact opnemen met Patrick Goverde (telefoonnummer 06-25358468 of geloofscursus@sintannaparochie.com) of met Daan Kagchelland (telefoonnummer 06-16353934 of daankagchelland@gmail.com). Mocht u interesse hebben en geen vervoer hebben, neem dan ook gerust contact op.

Meer inspiratie:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Serie Geloofsbelijdenis gestart in ReliVisie

Serie Geloofsbelijdenis gestart in ReliVisie

In ReliVisie is afgelopen vrijdag een nieuwe rubriek gestart, over de Geloofsbelijdenis. Telkens bespreken we één van de twaalf artikelen van het geloof. Zo komen we meer te weten over de kern van ons geloof en wat dat vandaag voor ons betekent.

Lees meer
Terugblik Sinterklaasweekend in beide kerken

Terugblik Sinterklaasweekend in beide kerken

Afgelopen weekend was Sinterklaas met zijn Pieten te gast in een feestelijke eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk. Meer dan dertig (!) kinderen keken hun ogen uit en mochten Sint een hand geven. Pastoor Paul Verbeek ontving van de Sint een prachtig gedicht, wat hij in plaats van de preek voorlas die ochtend in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer