Geloofsgesprek parochies Brabantse Wal

door | nov 24, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Doe mee, kom in beweging! Dat is de uitnodiging van paus Franciscus aan ons allemaal in voorbereiding op de bisschoppensynode van 2023. Graag nodigen wij je daarom uit om deel te nemen aan een geloofsgesprek.
De weg naar de 16e algemene bisschoppensynode

De synode vindt plaats in 2023. De weg naar die synode verloopt in 3 fasen:

  1. De eerste fase speelt zich af in de bisdommen en de parochies. Gelovigen zoals jij en ik kunnen onze ideeën over onze Kerk en ons geloof delen met anderen.
  2. De uitkomst van de eerste fase vormt de input voor de tweede fase. In ieder continent wordt besproken wat uit de bisdommen is ontvangen.
  3. De derde fase is de uiteindelijke bisschoppensynode in Rome in 2023. Tijdens deze synode worden de resultaten van de eerste fases besproken.
Onze bijdrage in de eerste fase

Paus Franciscus biedt ons de mogelijkheid om een mee te werken aan de verdere ontwikkeling van onze Kerk. Dit doen we in de vorm van geloofsgesprekken. Dit is een gesprek waarin we spreken over vragen zoals:

  • Wat inspireert jou in het geloof?
  • Hoe kunnen wij kerk zijn?
  • Doet jouw geloof ertoe in jouw dagelijks leven? Of: hoe speelt het geloof dan een rol?
  • Hoe kan de kerk zijn, zodat je met plezier in de kerk komt of blijft?
Ga je met ons samen op weg?

De uitkomsten van alle geloofsgesprekken vatten we samen tot één document. Dit bieden we aan, aan onze Bisschop.

Graag nodigen we je uit om mee te denken en mee op weg te gaan. Dit kan op 2 manieren:

  1. Op 7 december om 19.30 uur organiseren we een geloofsgesprek in het praathuis in de O.L.V. van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Samen met andere parochianen uit de parochies van de Brabantse Wal ga je die avond in gesprek over bovenstaande vragen. Hoe de avond eruitziet, hoor je dan. Eindtijd van de avond is 21.30 uur. Laat je ons uiterlijk 1 december weten als je wilt deelnemen aan dit gesprek? Door de coronaregels is het nodig dat je je vooraf opgeeft.
  2. Daarnaast vragen we of je tijdens een gebruikelijke vergadering een uur tijd vrij kunt maken om met elkaar in gesprek te gaan over bovenstaande vragen. Maak een verslag van dit overleg en stuur dit vervolgens naar ons. Je kunt dit gesprek plannen op een dag die je het beste uitkomt. Wel vragen we je om je verslag uiterlijk 15 december naar ons toe te sturen.

We hopen dat je gebruik wil maken van deze unieke mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van onze Katholieke Kerk.

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan contact op met het diaken Anton Janssen.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer