Onderwerp van de week

Geluk

Een grote tafel, netjes gedekt, waar nog stoelen bij moeten worden gezet. Het begin van een Alpha avond met verrassend genoeg wel twaalf deelnemers.

Een volle kerk met vormelingen en hun familie, die allemaal aandachtig meevieren.
Twee foto’s die mijn schoonmoeder stuurde. Eentje van onze oudste dochter toen ze daar voor het eerst in de buggy zat, drie jaar geleden. En eentje van deze week, toen onze jongste dochter groot genoeg was om er in te kunnen zitten.
Allemaal momenten van geluk. Kleine momenten die je hart doen opspringen van vreugde. Heerlijk om mee te maken.
Toch wijst Jezus ons verder dan deze kleine momenten van geluk, als hij op de berg zijn leerlingen en de menigte toespreekt. We zullen komende zondag de zaligsprekingen horen. Bekende zinnen: “zalig de…, want zij zullen…”.

De Bijbel in Gewone Taal vertaalt het woord zalig met “Het echte geluk”. Daarin proef je al dat Jezus met zijn aansporingen ons verder wil brengen dan kleine momenten. Hij wil voor ons duurzaam geluk, geluk wat niet over gaat. En dat kun je verkrijgen in een goede relatie met anderen, levend dichtbij God. “Het echte geluk is voor mensen die goed zijn voor anderen. Want God zal goed zijn voor hen.”
Mogen we ons deze week oefenen in het goed zijn voor anderen. Dan zal God ons een glimp laten opvangen van dat echte geluk.
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

23 januari 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Lichter

Lichter

Komende zondag horen we een bekend verhaal. De profeet Jesaja vertelt over een licht dat komt voor het volk dat in het duister leeft. Maar dat hadden we op Kerstavond toch ook gehoord?

Lees meer