Gertrudiskapel zaterdagochtend open voor publiek

door | jun 26, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Aanstaande zaterdag 29 juni zal de Sint Gertrudiskapel aan de Scheldelaan tussen 10.00 en 12.00 uur geopend zijn voor publiek. Juist het weekend van de Maria Ommegang lijkt een mooi moment om mensen gelegenheid te geven om een kijkje te nemen in de kapel. Vrijwilligers zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over het bijzondere kapelletje en vanzelfsprekend kunnen er kaarsjes gebrand worden voor de beschermheilige van Bergen op Zoom.

Sint Gertrudis was een abdis uit Nijvel die in de zevende eeuw onze streek bezocht en hier wonderen verrichtte. Om haar te eren werd er in de middeleeuwen aan de oevers van de Schelde een kapel voor haar gebouwd. Die kapel is verdwenen, maar bijna veertig jaar geleden werd er een nieuwe kapel voor haar gebouwd.

Helaas is het niet mogelijk de Gertrudiskapel dagelijks open te stellen, maar het bestuur dat zorgdraagt voor het onderhoud van de kapel, vindt het wel belangrijk dat mensen uit de wijk en uit de omgeving zo nu en dan de kapel kunnen bezoeken. Behalve patrones van Bergen op Zoom is Sint Gertrudis ook de beschermheilige van alle reizigers. Met de zomervakantie voor de deur is iedereen dan ook van harte welkom om zaterdagochtend een kaarsje bij haar beeld op te steken.

Meer inspiratie:

Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer
Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Met ingang van zaterdag 14 juli 2024 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing. Je kunt de noveen downloaden van onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.

Lees meer
Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Op donderdag 4 juli 2024 begint de noveen tot de Martelaren van Gorcum. Deze noveen is te downloaden op onze website en in druk af te halen op het Parochiebureau.

Lees meer