Geslaagde bedevaart Beauraing

door | jul 10, 2024 | Nieuws

Van 8-10 juni was de driedaagse verzorgde bedevaart naar Beauraing. Een groep pelgrims uit de Lievevrouweparochie trok gezamenlijk met gelovigen uit het hele bisdom naar Maria met het Gouden Hart.

Het waren drie dagen van saamhorigheid, geloof en gebed. De pelgrims kwamen tot rust bij Maria. Onderweg kwamen zij ook nader tot elkaar.
Het SamenZangkoor was speciaal meegereisd om de muziek bij de liturgie te verzorgen, onder leiding van Elly Palings en orgelspel van Hans Dogge. Pastoor Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel vormden de pastorale leiding.

Onderscheiden

Elma Bastianen-Luijks ontving een gouden speld als blijk van lof en waardering. Zij is al 25 jaar verbonden aan het heiligdom van Beauraing. Al jaren leidt ze enthousiast de zorgstaf van de bedevaart. Voor haar inzet ontving zij naast de speld een mooie vaas van Floor de Groot met de afbeelding van Maria.
Elma staat op de foto van de liturgische processie: zij draagt de rode bisdomvlag.
Foto’s: Rochus en Biene van den Bergh

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer