Geslaagde vieringen rond Palmpasen

door | apr 5, 2023 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

In het weekend van 1 en 2 april waren er diversie vieringen voor kinderen. Bekijk hieronder de sfeerimpressie.

Zowel op zaterdagavond als zondagochtend begon de viering met een processie. De kinderen liepen mee met hun palmpasenstokken. In de OLV van Lourdeskerk volgde een mooie familieviering. Het Samenzangkoor verzorgde de muzikale ondersteuning.

In de St.-Gertrudiskerk startte de processie buiten bij de kiosk op het Thaliaplein. Met feestelijke zang van HMR trokken ze de kerk in. Daar volgenden de kinderen een speciale Kinderwoorddienst in de Sacramentskapel. Ze kregen uitleg over het evangelieverhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem, en maakten er een mooie knutsel bij.

Palmpasenstokken

De palmpasenstokken hadden ze op de woensdag daarvoor hadden gemaakt. Op de foto zie je de stokken. Ze zijn wel een beetje verstopt op de bank. Misschien waren ze in gedachten al bij het paaseieren zoeken van komend weekend…

Meer interessante berichten:

Kanselbericht vacature Lievevrouweparochie

Kanselbericht vacature Lievevrouweparochie

Eind april lieten we weten dat diaken Anton Janssen met ingang van 1 juli een nieuwe benoeming krijgt. De ontstane vacature zal worden opgevuld vanaf 1 september aanstaande door pastoraal werkster Alida van Veldhoven. In de vieringen van Pinksteren is dit nieuws gebracht in een kanselbericht.

Lees meer
Blijf dit doen!

Blijf dit doen!

Komend weekend, zondag 26 mei, doen 15 kinderen hun Eerste Heilige Communie in de OLV van Lourdeskerk.

Lees meer