Gezinsviering Palmzondag

door | mrt 8, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

De volgende viering voor het hele gezin is op zondag 28 maart om 15.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Dan vieren we Palmzondag. Dat is een feest in de voorbereiding op Pasen. Je bent van harte welkom! Wel graag reserveren. Je maakt het extra feestelijk als je zelf een palmpaasstok maakt, of je eigen vastendoosje knutselt. Hoe je dat doet, lees je verderop.

Op zaterdag 27 maart was de vorige gezinsviering. Toen keken we naar het leven in de woestijn. Het is niet zo fijn om lang in de woestijn te zijn. Maar dat je soms toch kunt helpen om het een beetje beter voor elkaar te maken.

Op zondag 28 vieren we Palmzondag. Dat is een feest in de voorbereiding op Pasen. We horen hoe Jezus op een ezeltje aankomt in Jeruzalem. En hoe de mensen daar heel blij van worden. Ze zwaaien met palmtakken. Het is feest omdat hun Koning komt.

Wel graag even aanmelden voor de viering. Dat kan op maandag-vrijdag bij het parochiebureau (0164-233574) of diaken Anton Janssen (06-10578430)

Palmpasenstok

Ook wij kunnen laten zien dat we blij zijn dat Jezus komt! Je kunt een palmpaasstok maken. Hoe je dat doet, kun je hier lezen: Maak je eigen palmpaasstok

Heb je zelf niet alle spullen? Geef je dan op bij het parochiebureau (0164-233574) of diaken Anton Janssen (06-10578430). Dan kun je in de week voor Palmpasen de stokken en kleurplaat voor de versiering ophalen op het parochiecentrum. We geven je een seintje als ze klaarliggen.

Als je naar de gezinsviering komt, zorgen wij voor een broodhaantje voor op je stok. Anders moet je er zelf een kopen, of ga langs bij een van de warme bakkers in Bergen op Zoom. Zij verkopen je graag een broodhaantje 🙂

Vastendoosje

In de Veertigdagentijd doen we iets voor een ander. Dan kan door bijvoorbeeld te sparen in een vastendoosje voor de projecten van Vastenactie. Bijvoorbeeld om te zorgen dat alle kinderen naar school gaan. Voor ons is het normaal dat we naar school kunnen. Maar voor veel kinderen helaas niet, bijvoorbeeld in Afrika. Met jou hulp kunnen ook zij naar school.

Download hieronder de kleurplaat voor het vastendoosje. Lever het in in een van de kerken, of op het parochiecentrum. Help ook mee!

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer