Heiligverklaring Titus Brandsma

door | mei 11, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

De Nederlandse pater Karmeliet wordt op zondag 15 mei heilig verklaard. Paus Franciscus zal dit doen in Rome. In dit artikel lees je hoe je de heiligverklaring via televisie kunt volgen. In de St.-Gertrudiskerk plaatsen we zondag een beeld van hem. In de andere weekendvieringen staan we ook bij de heiligverklaring stil.

Op zondag 15 mei plaatst pastoor Paul Verbeek in de viering van 9.30 uur een beeldje van Titus Brandsma in de St.-Gertrudiskerk. Zo krijgt deze Nederlandse heilige en martelaar een plaats in onze stadskerk. Hij kan een inspiratiebron en voorbeeld zijn, voor ieder die het beeld ziet. Op de website schreef diaken Jan Foesenek al eerder over zijn leven.

 

Heiligverklaring op televisie

Omroep KRO-NCRV zendt de heiligverklaring zondag 15 mei rechtstreeks uit vanuit Rome op NPO 2. De uitzending begint met een talkshow om 9.30 uur, waarin Leo Feijen diverse gasten ontvangt.

Meer interessante berichten:

29ste Jazzdienst

29ste Jazzdienst

Op zondag 12 juni swingt de St.-Gertrudiskerk als vanouds. De 29ste oecumenische Jazzdienst vindt dan plaats. Met goede muziek van Sarah-Jane en jazzband Rue D’Anvers.

Lees meer
The Passion Hemelvaart

The Passion Hemelvaart

Kijktip: op donderdagavond 26 mei is om 20.30 uur The Passion Hemelvaart te zien op NPO 1. De uitzending is een vervolg op The Passion, die jaarlijks op Witte Donderdag wordt uitgezonden.

Lees meer