Heiligverklaring Titus Brandsma

door | mei 11, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

De Nederlandse pater Karmeliet wordt op zondag 15 mei heilig verklaard. Paus Franciscus zal dit doen in Rome. In dit artikel lees je hoe je de heiligverklaring via televisie kunt volgen. In de St.-Gertrudiskerk plaatsen we zondag een beeld van hem. In de andere weekendvieringen staan we ook bij de heiligverklaring stil.

Op zondag 15 mei plaatst pastoor Paul Verbeek in de viering van 9.30 uur een beeldje van Titus Brandsma in de St.-Gertrudiskerk. Zo krijgt deze Nederlandse heilige en martelaar een plaats in onze stadskerk. Hij kan een inspiratiebron en voorbeeld zijn, voor ieder die het beeld ziet. Op de website schreef diaken Jan Foesenek al eerder over zijn leven.

 

Heiligverklaring op televisie

Omroep KRO-NCRV zendt de heiligverklaring zondag 15 mei rechtstreeks uit vanuit Rome op NPO 2. De uitzending begint met een talkshow om 9.30 uur, waarin Leo Feijen diverse gasten ontvangt.

Meer interessante berichten:

KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer
Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En daar hoort de Jazzviering bij op zondag 4 juni om 12.00 uur. Nieuw dit jaar is de Jazz-brunch om 11.00 uur in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer