Herdenking Watersnoodramp

door | jan 24, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Op 1 februari wordt in de kerken van Lepelstraat en Halsteren de Watersnoodramp herdacht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 verdronken in Halsteren 63 mensen en in Lepelstraat 15 mensen.

Om 10.30 uur begint in Lepelstraat de Herdenkingseucharistieviering. In de Halsterse Sint-Quirinuskerk wordt vanaf 14.15 uur een oecumenische dienst gehouden. In de eucharistieviering gaat vicaris Paul Verbeek voor. In de oecumenische dienst zal een afvaardiging van het Kerkkoor Onze Lieve Vrouw van Lourdes zingen, onder begeleiding van organist Hans Dogge en dirigente Nadia Rutkovska.

Kranslegging

Voorafgaande aan die dienst wordt om 13.30 uur verzameld bij de Martinuskerk, met aansluitend een kranslegging bij het Watersnoodmonument naast het oude raadhuis. Na de dienst volgt nog een kranslegging bij het monument op de begraafplaats.

Watersnoodramp

De watersnood van 1953 wordt meestal aangeduid als de watersnoodramp en aanvankelijk ook wel als Sint-Ignatiusvloed of Beatrixvloed. De ramp werd veroorzaakt door een stormvloed in combinatie met springtij, waarbij het water in de trechtervormige zuidelijke Noordzee tot extreme hoogte steeg.
Foto beschikbaar gesteld door Janus van der Zande op frankbogers.nl/Halsteren/watersnoodramp-halsteren-1953.html

Tentoonstelling

Op zondag 29 januari wordt na de eucharistieviering van 9.30 uur een tentoonstelling over de Watersnoodramp in de St-Gertrudiskerk geopend. Parochiaan Ko de Krom maakte de watersnoodramp van nabij mee. Hij maakte er enkele indrukwekkende schilderijen over. Ze zijn te zijn op zondagmiddag 29 januari en zondag 5 februari tussen 13.00 en 17.00 uur.

Meer interessante berichten:

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans is in volle gang. De brief met de oproep om een financiële bijdrage te doen aan de Lievevrouweparochie heb je als het goed is al binnen. Met jouw steun maak je de kerk van morgen mogelijk. Doe je ook mee?

Lees meer
TV Missen vanuit Bergen op Zoom

TV Missen vanuit Bergen op Zoom

Ook in het jaar 2023 zijn er zes TV Missen vanuit Bergen op Zoom; deze Missen worden uitgezonden vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Voorafgaande aan de TV Mis is er een Geloofsgesprek om 9.45 uur. De omroep KRO*NCRV zendt beide uitzendingen uit.

Lees meer