Indrukwekkende Passiespelen

door | jul 28, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Deze zomer kun je in Tegelen de Passiespelen zien. Een eigentijdse hervertelling van het leven en lijden van Jezus.

Zondag 25 juli bezochten we met het pastoraal team en partners de Passiespelen in Tegelen. Iedereen was diep onder de indruk van de voorstelling. Met meer dan honderd spelers werd het verhaal uitgebeeld in een groots decor. Je kwam soms ogen te kort. Het verhaal over Jezus wordt in eigentijdse taal heel indringend gebracht. Daarom wijzen we alle parochianen graag op de Passiespelen.

Hem achterna!

In de 21ste editie van de Passiespelen staat het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus centraal. Er zijn in de vertelling veel hedendaagse accenten. Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom  Jezus – waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena – veel belangrijker en krachtiger geworden.

‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

Bezoeken

De Passiespelen zijn t/m 5 september ieder weekend te zien in Tegelen, Limburg. De 1.5 uur durende voorstelling wordt opgevoerd in de buitenlucht in een overkapt theater. De indeling van de zitplaatsen in het theater en de uitdeling van versnaperingen gaat helemaal coronaproof. Kijk voor meer informatie en tickets op www.passiespelen.nl

Meer interessante berichten:

Versoepeling coronamaatregelen

Versoepeling coronamaatregelen

Vanaf zaterdag 2 oktober versoepelen we de coronamaatregelen in onze kerken, volgens het besluit van de Nederlandse bisschoppen. We laten de anderhalve meter los en opgeven en registreren is niet meer nodig.

Lees meer