Informatieavond Eerste Heilige Communie

door | nov 16, 2022 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Op dinsdagavond 22 november is er een informatieavond voor de ouders van de communicanten. We leggen dan uit hoe de voorbereiding zal gaan, en ouders kunnen hun kinderen aanmelden.

Als je in groep 4 van de basisschool zit mag je je Eerste Heilige Communie doen. Dat betekent dat je voor de eerste keer, net als de grote mensen in de kerk, mee mag delen en eten van het brood van Jezus. Dat is heel bijzonder. Daarom is het die dag ook groot feest in de kerk.

In onze Lievevrouweparochie mag je samen met je ouders kiezen in welke kerk of op welke datum je je communie wilt doen. De data voor komend jaar zijn:

  • OLV van Lourdeskerk op zondag 14 mei 2023 om 11.00 uur
  • St.-Gertrudiskerk op zondag 21 mei 2023 om 11.00 uur

De voorbereiding zelf begint in januari 2023. Die voorbereiding gebeurt met alle kinderen samen, ongeacht in welke kerk je communie doet.

Voorbereiding

Voordat je je communie gaat doen, volg je eerst een heel programma. Tijdens die bijeenkomsten vertellen we verhalen over Jezus, gaan we knutselen, zingen we en maken kennis met verschillende gebruiken en symbolen in onze kerk.

Informatieavond

Als je hier meer over wilt weten, vraag dan aan je ouders of ze naar de informatieavond komen op dinsdag 22 november in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kersktraat). Dan leggen we alles aan je ouders uit en kunnen zij jou opgeven. De inloop is vanaf 18.45 uur, de presentatie begint om 19.00 uur en rond 20.00 uur is de geplande eindtijd.

Als je die avond niet kunt, neem dan contact op met het secretariaat van de parochie. Het adres is: Burg. Stulemeijerlaan 8, tel. 0164-233574, mail: info@lievevrouweparochie.nl. Of met diaken Anton Janssen, tel. 06-10578430, mail: antonjanssen@lievevrouweparochie.nl. Met vragen over de EHC kun je het beste met hem contact opnemen. Dat kan ook via WhatasApp (op hetzelfde mobiele nummer).

Meer interessante berichten:

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans is in volle gang. De brief met de oproep om een financiële bijdrage te doen aan de Lievevrouweparochie heb je als het goed is al binnen. Met jouw steun maak je de kerk van morgen mogelijk. Doe je ook mee?

Lees meer
Herdenking Watersnoodramp

Herdenking Watersnoodramp

Op 1 februari wordt in de kerken van Lepelstraat en Halsteren de Watersnoodramp herdacht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 verdronken in Halsteren 63 mensen en in Lepelstraat 15 mensen.

Lees meer