Informatieavond Vormsel

door | sep 14, 2021 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

Op donderdagavond 16 september is er een informatieavond voor vormelingen en hun ouders. Daarmee start de voorbereiding op het Vormsel voor kinderen uit groep acht.
Informatieavond

Op donderdag 16 september 2021 organiseren we voor jongens en meiden uit groep acht en voor hun ouders van 19.00 tot 20.15 uur een informatieavond in de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66.
Zij horen dan alle informatie over het project en de bijeenkomsten. De vormelingen maken in een leuke workshop kennis met elkaar.

Vanwege de geldende coronamaatregelen zal er bij de informatieavond geen koffie, thee of limonade worden geschonken. Bij binnenkomst worden naam en contactgegevens genoteerd. De deuren van de kerk gaan om 18.45 uur open.

Vormsel

In de brief aan kinderen uit groep acht en aan de communicanten die nu aan de beurt zijn, schreef pastor Fredi Hagedoorn: “In het Vormsel ga je verder op de weg die je ouders voor jou kozen: het is jouw eigen antwoord op je doop en je communie. In dit sacrament ontvang je de kracht van de Heilige Geest, die jou hierbij wil helpen. In zeven bijeenkomsten bereid je je voor op het Vormsel, samen met andere kinderen uit groep 8, uit heel Bergen op Zoom. De Vormselvieringen zijn op zaterdag 15 januari 2022.”

In deze folder lees je er meer over: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2021/07/Folder-vormsel-2022-def.pdf

Inschrijven en meer informatie

Het is mogelijk om een vormeling meteen in te schrijven op de informatieavond. De benodigde formulieren zijn ook te downloaden van www.lievevrouweparochie.nl/vieren/vormsel
Daar staat ook de planning met de data van de voorbereiding. Volgende week donderdag, 23 september, is de eerste bijeenkomst voor vormelingen, van 19.00 tot 20.45 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Wanneer je vragen hebt over het vormsel of de voorbereiding, kun je contact opnemen met Ingeborg Versijp: i.versijp@ziggo.nl
(Foto gemaakt door Dick Vermaas)

Meer interessante berichten:

Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer
Terugblik op mis met vier koren

Terugblik op mis met vier koren

Zaterdag 13 april zongen vier koren samen in de mis om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Leden van het SamenZangKoor, het Kerkkoor OLV van Lourdes, de Sintekrijnscantorij (Halsteren) en het Antoniuskoor (Lepelstraat) zongen samen een liturgie van verbinding. Een fotoverslag.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer