Overweging bij het Hoogfeest van de Openbaring van de Heer, oftewel Driekoningen

door | jan 4, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

Vandaag mogen we met de drie wijzen uit het Oosten op stap. Ze lijken meer op de mens van nu dan we op het eerste gezicht zouden denken. Ook de hedendaagse mens is op zoek en staat open voor zoveel nieuwe culturen en godsdiensten. En ook zij kunnen, zoals de wijzen, uitkomen bij het kerstkind.

Op zondag 3 januari vierden we het Hoogfeest van de Openbaring van de Heer, oftewel Driekoningen. Als eerste lezing lazen we uit het boek Jesaja (Jes. 60,1-6), als tweede lezing uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze (Ef. 3,2-3a.5-6) en uit het evangelie volgens Matteus (Mt. 2,1-12).

 

De hele Eucharistieviering terugzien
Overwegingen van Kerstmis

Lees de overwegingen van Kerstmis en Oud en Nieuw terug op www.lievevrouweparochie.nl/inspiratie

Meer inspiratie:

Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Vacaturebank lente 2024

Vacaturebank lente 2024

De lente is officieel begonnen. Het wordt buiten steeds warmer en het blijft langer licht. De vogeltjes zijn aan het broeden en jonge dieren zetten hun eerste stapjes in de natuur. Ook wij kunnen nieuwe stapjes zetten in de parochie. Dat kan door mee te denken, mee te helpen of mee te werken aan wat er geregeld moet worden bij alles wat in onze parochie gebeurt: en dat is heel veel!

Lees meer
Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf maandag 6 mei 2024 bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Pater Titus Brandsma. We bidden de novenen voor vrede tussen Israël en Gaza, tussen Oekraïne en Rusland en voor vrede in alle oorlogsgebieden en geweldsconflicten op de wereld. Ook uw persoonlijke intenties kunt u voorleggen aan de heilige Pater Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Pater Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer