Liefde, vrede en vriendschap

door | sep 13, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Een gedachte voor de vredesweek die op 17 september begint en eindigt op 25 september. Dat we in deze week proberen te bidden voor een wereldwijde vrede maar ook de vrede dichtbij; in onszelf en in onze directe omgeving.
Liefde, vrede en vriendschap

zijn als een rivier
die een stroom wordt.
Als een waterdruppel
die een zee wordt
als een druifje
dat een tros wordt
als een gletsjer
die een waterval wordt,
als een ster
die een melkweg wordt
als de as
die een vulkaan wordt.
Zij hebben dezelfde verwachtingen,
hetzelfde geloof.
Waar de ander
belangrijker wordt
dan jijzelf,
daar is
liefde, vrede en vriendschap

(auteur onbekend)

Meer inspiratie:

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van donderdag 29 september 2022 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Een gedachte bij het Feest van de Kruisverheffing

Een gedachte bij het Feest van de Kruisverheffing

Ter gelegenheid van dit feest (14 september) tref je een gedachten aan “Een kruis voor vrede” en ook de verdere uitleg voor dit feest. Kruisverheffing (Latijn: Exaltatio Sanctae Crucis) is een feest in de liturgie van de Katholieke Kerk. Het feest, dat ook bestaat in de Orthodoxe, de Anglicaanse en delen van de Lutherse Kerk, wordt gevierd op 14 september.

Lees meer
Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Goede Raad.

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Goede Raad.

Met ingang van dinsdag 20 september 2022 bidden we in onze parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Goede Raad. We bidden er voor dat het coronavirus niet meer de kop opsteekt in onze wereld. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze aarde; vrede in Oekraïne en vrede in alle brandhaarden in de wereld. Dat alles kunnen we neerleggen bij Onze Lieve Vrouw van Goede Raad. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum – Burg, Stulemeijerlaan 8.

Lees meer