Missio Wereldmissiemaand 2022: Kibera, Nairobi

door | okt 17, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Oktober is de wereldmissiemaand. Op 23 oktober 2022 is het Missiezondag.
‘Jullie zullen mijn getuigen zijn’

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober, 1-2 oktober, vieren we wereldmissiedag van de kinderen. Op 23 oktober 2022 is het Missiezondag. Onder de titel ‘Jullie zullen mijn getuigen zijn’ (uit Handelingen 1,8) voert Missio dit jaar campagne voor de Wereldmissiemaand. Dit jaar richt Missio de blik speciaal op Kibera, de grootste sloppenwijk van Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

Op slechts 6 procent van de oppervlakte van de stad Nairobi leeft zo’n 60 procent van de stadsbevolking. En nog iedere dag komen er mensen naar de stad in de hoop daar werk te vinden en hoop op een betere toekomst. Men woont veelal in de sloppenwijk Kibera, dicht op elkaar. Er is niet altijd stroom en het drinkwater moet bij waterstations elders gehaald worden. Hygiëne is er dus een groot probleem. Ondanks de ellende en uitzichtloosheid heerst er toch veel saamhorigheid en helpt men elkaar waar nodig. Missio ondersteunt het pastorale werk in Kibera.

U helpt toch ook!

U helpt mee door gul te geven tijdens de collecte. Uw donatie komt ten goede aan de diverse projecten en initiatieven in Kibera. Zo steunt men oa de jeugdbeweging Younib. Zij biedt jongeren de mogelijkheid zich creatief te ontwikkelen op het gebied van muziek, dans en film. Een ander initiatief komt van pater Wanjoni. Zijn parochie ligt vlak bij de vuilnisbelt van Nairobi, waar veel vrouwen en kinderen zoeken naar bruikbare spullen. De parochie biedt hulp aan deze straatkinderen, helpt hen bij het afkicken van drugs en geeft zwangere vrouwen advies.

Steun het werk van Missio en geef gul tijdens de collecte. Zowel de collecte op wereldmissiedag van de kinderen (1-2 oktober) als de collecte op missiezondag (22-23 oktober) zijn bestemd voor Missio. MISSIO steunt wereldwijd kinderen in nood, het pastorale werk van parochies in de derde wereld en de opleiding van priesters, pastorale werkers en catechisten. Geef dus gul aan de collecte of stort uw bijdrage op NL65 INGB 0000 0015 66 t.n.v. Missio Wereldmissiemaand, te ‘s-Hertogenbosch.
Meer informatie: www.missio.nl

Meer inspiratie:

Mini-conferentie Missionaire Parochie

Mini-conferentie Missionaire Parochie

Op 25 maart 2023 wordt in Veenendaal de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema “Hier ben ik”. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting.

Lees meer
Advent en Adventsactie

Advent en Adventsactie

De Adventsactie richt zich dit jaar op projecten, die bijdragen aan een goede start in het leven van jonge kinderen.

Lees meer
Adventstijd

Adventstijd

Ieder weekend in de Adventstijd vind je bij de uitgang van de kerk een Adventsprentje. Hierop vind je korte uitleg over één van de projecten van de Adventsactie, die je aandacht, gebed én financiële steun vragen.

Lees meer