Noveen: “Een nieuwe Belofte”

door | apr 16, 2024 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van woensdag 24 april 2024 wordt de Noveen "Een nieuwe Belofte" gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met zondag 5 mei 2024. We bidden deze noveen voor vrede op de wereld - speciaal in Oekraïne en Rusland, Gaza en Israël en in Soedan - maar ook in alle landen en streken met geweldsconflicten.
Hoe bidden we deze Noveen?

We beginnen met de overdenking van de dag. Vervolgens bidden we de rozenkrans, zoals gebruikelijk. We sluiten af met het gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat je kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

De drie daagse bidden

Aansluitend aan de negen dagen van de Noveen wordt de driedaagse (tiende, elfde en twaalfde dag) gebeden. De drie daagse is nu op 3, 4 en 5 mei 2024. We bidden dan zeven tientjes van de rozenkrans en daarbij overdenken we de zeven vreugden uit het leven van Maria. We sluiten af met gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat je kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Deze noveen kan worden gedownload op onze website.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer