Noveen: “Een nieuwe Belofte”

door | aug 2, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van vrijdag 12 augustus 2022 wordt de Noveen "Een nieuwe Belofte" gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met dinsdag 23 augustus 2022. Midden in deze periode valt het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus. Op deze dag is er de gebruikelijke Eucharistieviering om 19.00 uur in de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Traditioneel staat deze viering ook in het teken van de Maria Ommegang.
Hoe bidden we deze Noveen?

We beginnen met de overdenking van de dag. Vervolgens bidden we de rozenkrans, zoals gebruikelijk. We sluiten af met het gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat u kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

De driedaagse (tiende, elfde en twaalfde dag) gebeden.

Aansluitend aan de negen dagen van de Noveen wordt de driedaagse (tiende, elfde en twaalfde dag) gebeden. De drie daagse is nu op 21, 22 en 23 augustus. We bidden dan zeven tientjes van de rozenkrans en daarbij overdenken we de zeven vreugden uit het leven van Maria. We sluiten af met gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat u kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Van harte bij u aanbevolen!

Deze noveen kan worden gedownload op onze website, maar is – in prachtige druk – ook te koop voor slechts € 5,00 in het Parochiecentrum, Stulemeijerlaan 8. Voor iedereen die zich verbonden weet met de Maria Ommegang is dit een echt collectors item. Van harte bij u aanbevolen!

Meer inspiratie:

Gedicht ‘Open kijk’

Gedicht ‘Open kijk’

In deze vakantietijd is het ook goed om even stil te staan. Wellicht kun je de hectiek van het alledaagse even achter je laten. Je kunt dan bij jezelf overdenken waar je staat in je eigen leven voordat er weer een nieuw werkjaar of een nieuw school-/studiejaar aanbreekt. Dat het gedicht ‘Open kijk’ daar een handvat bij mag zijn.

Lees meer
Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van woensdag 3 augustus 2022 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. We bidden de noveen voor het stoppen van het coronavirus op onze aarde en voor de vrede in Oekraïne. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer