Noveen tot de Heilige Pater Damiaan

door | feb 12, 2024 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf woensdag 21 februari 2024 bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum.
Pater Damiaan

Pater Damiaan was op de eerste plaats een getuige van Gods liefde voor zijn mensen. De kracht hiervoor putte hij uit de Eucharistie: “Aan de voet van het altaar vinden we de kracht die we nodig hebben in onze eenzaamheid …”, schreef hij. Daar vond hij voor zichzelf en voor anderen de steun en bemoediging, de troost en de hoop die hij, samen met zijn rotsvast geloof, aan de melaatsen kon doorgeven. Dat alles maakte hem tot “de gelukkigste missionaris ter wereld”, dienaar van God en van de mensen.

Op woensdag 10 mei is het de gedenkdag van Heilige Pater Damiaan de Veuster.

De noveen bidden

We bidden de novenen om te vragen om vrede te krijgen in de vele brandhaarden van oorlogsgeweld en alle andere geweldsconflicten op onze wereld. Deze vragen leggen we op voorspraak van de H. Pater Damiaan voor aan Onze Lieve Heer. We bidden om verhoring!

Meer inspiratie:

Ga je mee op mini-pelgrimage?

Ga je mee op mini-pelgrimage?

Onder het motto “Samen wandelen, en uitwisselen over onze levensweg” organiseert Vol-Zin met de Broeders van Huijbergen op zaterdag 6 april een mini-pelgrimage. De wandeltocht van 10 kilometer is voor alle leeftijden, ook voor families met kinderen.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer