Noveen tot de Heilige Pater Damiaan

door | sep 15, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf donderdag 16 september bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum.
Pater Damiaan

Pater Damiaan was op de eerste plaats een getuige van Gods liefde voor zijn mensen. De kracht hiervoor putte hij uit de eucharistie: “Aan de voet van het altaar vinden we de kracht die we nodig hebben in onze eenzaamheid …”, schreef hij. Daar vond hij voor zichzelf en voor anderen de steun en bemoediging, de troost en de hoop die hij, samen met zijn rotsvast geloof, aan de melaatsen kon doorgeven. Dat alles maakte hem tot “de gelukkigste missionaris ter wereld”, dienaar van God en van de mensen.

Meer inspiratie:

Noveen Laudato Si’.

Noveen Laudato Si’.

Met ingang van vrijdag 22 oktober bidden we in de parochie de Noveen Laudato Si’. Dat is de Noveen die ons wijst op de bescherming van onze schepping.Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat op ons Parochiecentrum.

Lees meer
Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Met ingang van woensdag 13 oktober bidden we in de oktobermaand – Mariamaand in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand is een titel van Maria, die in verband staat met een Byzantijnse icoon met dezelfde naam. De icoon is sinds het einde van de 15e eeuw in Rome, maar is mogelijk van oudere datum. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van zaterdag 4 oktober 2021 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer