Noveen tot de Heilige Pater Damiaan

door | feb 12, 2024 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf woensdag 21 februari 2024 bidden we de Noveen tot de Heilige Pater Damiaan van Molokai. De Noveen is te downloaden op de website en in druk te verkrijgen op het parochiecentrum.
Pater Damiaan

Pater Damiaan was op de eerste plaats een getuige van Gods liefde voor zijn mensen. De kracht hiervoor putte hij uit de Eucharistie: “Aan de voet van het altaar vinden we de kracht die we nodig hebben in onze eenzaamheid …”, schreef hij. Daar vond hij voor zichzelf en voor anderen de steun en bemoediging, de troost en de hoop die hij, samen met zijn rotsvast geloof, aan de melaatsen kon doorgeven. Dat alles maakte hem tot “de gelukkigste missionaris ter wereld”, dienaar van God en van de mensen.

Op woensdag 10 mei is het de gedenkdag van Heilige Pater Damiaan de Veuster.

De noveen bidden

We bidden de novenen om te vragen om vrede te krijgen in de vele brandhaarden van oorlogsgeweld en alle andere geweldsconflicten op onze wereld. Deze vragen leggen we op voorspraak van de H. Pater Damiaan voor aan Onze Lieve Heer. We bidden om verhoring!

Meer inspiratie:

Geloofsbelijdenis 7: Vandaar zal Hij komen oordelen

Geloofsbelijdenis 7: Vandaar zal Hij komen oordelen

In de zevende aflevering over de Geloofsbelijdenis staan diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn stil bij “Vandaar zal Hij komen oordelen, de levenden en de doden.” De serie wordt uitgezonden in ReliVisie op ZuidWest TV. Het filmpje is ook hier te bekijken.

Lees meer