Noveen tot Sint-Gertrudis

door | mrt 1, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van 10 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Sint Gertrudis is de patroonheilige van Bergen op Zoom en van onze stadskerk op de Grote Markt. Het is een bijzondere uitgave! Deze Noveen kan overigens ook weer worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.
Gertrudis van Nijvel

Sint-Gertrudis (626, Landen – 17 maart 659, Nijvel), ook Geertrui of Gertrud, was een vroegmiddeleeuwse heilige en abdis. Ze is geboren in Landen (thans Vlaams-Brabant en overleed in Nijvel, nu Waals-Brabant), en groeide uit tot een van de belangrijke heiligen in het noorden van het toenmalige Gallië. Op 17 maart herdenken wij haar sterfdag.

Novenen voor de Vrede

We bidden de novenen voor vrede op deze wereld; alle oorlogen voorbij ….. Zoals de oorlogen in Oekraïne, Eritrea, Jemen, enz. Voor het verdwijnen van de coronapandemie hebben we veel gebeden en we hopen dat de pandemie (bijna) weg is en weg blijft.

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf dinsdag 28 maart 2023 bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. We bidden de novenen voor vrede in Oekraïne en op de wereld. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer
Vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen

Vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen

In de parochie organiseren we tal van vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen. In een folder staat alles overzichtelijk bij elkaar. Download de folder hier of neem hem vanaf 18 maart mee vanuit de kerken of het Parochiecentrum.

Lees meer
Noveen tot Onze Lieve Vrouw ter Nood

Noveen tot Onze Lieve Vrouw ter Nood

Met ingang van zondag 19 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw ter Nood. De Noveen is ontstaan vanuit het heiligdom te Heiloo. Deze Noveen kan overigens ook worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer