Noveen tot Titus Brandsma

door | feb 23, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf maandag 28 februari bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan - zoals gebruikelijk - hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Voor meer informatie over Titus Brandsma bezoek de websites www.titusbrandsmamemorial.nl en/of www.titusbrandsmavrienden.nl.
Op onze website kun je ook meer informatie vinden over pater Titus Brandsma.

 

Op vrijdag 4 maart zal paus Franciscus de datum van de heiligverklaring van de zalige Titus Brandsma bekendmaken.

Op die dag om 10.30 uur zal er een consistorie worden gehouden, waarbij de heiligverklaring van drie zaligen formeel zal worden bekrachtigd: behalve de Friese karmeliet die in Dachau als martelaar stierf, zijn dat de Franse zuster Anne-Marie Rivier (1768-1838) en de Italiaanse zuster Carolina Santocanale (1852-1923).
In november vorig jaar erkende de paus een wonder op voorspraak van Titus Brandsma (1881-1942), de laatste stap op de weg naar heiligverklaring.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer