Overweging met Bossche Bollen, zon én schaduw

door | feb 28, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

In het Marcus evangelie gaat Jezus met zijn leerlingen de berg op. Er klinkt een stem: 'Luister naar Hem'. Maar wat wil Jezus je zeggen?
Uitstapje de berg op

We bereiden ons voor op Pasen en leven mee met Jezus in de woestijn. Door de coronamaatregelen kan ons leven ook als een woestijn voelen. Corona is al één jaar in Nederland. Je zou bijna jaloers worden op de leerlingen die met Jezus een uitstapje maken de berg op, in Marcus 9,2-10. Het verhaal is ook wel bekend als de Verheerlijking op de berg.

Maar waarom ging Hij de berg op? En wat wil Hij tegen ons zeggen? In de overweging laat pastor Fredi Hagedoorn je zien dat je ook in coronatijd zo’n uitstapje kunt maken.

Overweging

Download de overweging hier: 2e zondag van de Veertigdagentijd jaar B.

Livestream

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer