Overweging met Bossche Bollen, zon én schaduw

by | Feb 28, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 comments

In het Marcus evangelie gaat Jezus met zijn leerlingen de berg op. Er klinkt een stem: 'Luister naar Hem'. Maar wat wil Jezus je zeggen?
Uitstapje de berg op

We bereiden ons voor op Pasen en leven mee met Jezus in de woestijn. Door de coronamaatregelen kan ons leven ook als een woestijn voelen. Corona is al één jaar in Nederland. Je zou bijna jaloers worden op de leerlingen die met Jezus een uitstapje maken de berg op, in Marcus 9,2-10. Het verhaal is ook wel bekend als de Verheerlijking op de berg.

Maar waarom ging Hij de berg op? En wat wil Hij tegen ons zeggen? In de overweging laat pastor Fredi Hagedoorn je zien dat je ook in coronatijd zo’n uitstapje kunt maken.

Overweging

Download de overweging hier: 2e zondag van de Veertigdagentijd jaar B.

Livestream

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf maandag 19 april bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

read more
Roepingenzondag

Roepingenzondag

Zondag 25 april is het wereldwijd Roepingenzondag. Ook in onze parochie bidden we dan voor nieuwe roepingen. De heilige Jozef is dit jaar ons voorbeeld.

read more
Noveen tot het heilig Hart van Jezus

Noveen tot het heilig Hart van Jezus

Vanaf zaterdag 10 april bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.

read more