Preek Tweede Kerstdag

door | dec 23, 2020 | Inspiratie | 0 Reacties

Op de Tweede Kerstdag (26 december 2020) vieren we vandaag het feest van de heilige Stefanus. Als eerste lezing lezen we uit de Handelingen (Hand. 6,8-10; 7,54-60) en uit het evangelie van Matteüs (Mt. 10,17-22). Op deze dag lijkt erop dat Kerstmis alweer voorbij is.

De liturgische kleur is rood en niet meer wit. Misschien is de bloemversiering ter ere van de martelaar, die wij vandaag vieren, de heilige Stefanus. Hij is de eerste volwassene, die zijn leven voor Christus heeft gegeven. Stefanus is vermoord in aanwezigheid van Saulus, die zich later weer zou bekeren tot de grote heilige apostel Paulus. Het woordje ‘martelaar’ betekent oorspronkelijk ‘getuige’. Stefanus heeft volhardend getuigenis afgelegd van zijn geloof. De steniging tot de dood waren het gevolg.

Meer inspiratie:

Vacaturebank lente 2024

Vacaturebank lente 2024

De lente is officieel begonnen. Het wordt buiten steeds warmer en het blijft langer licht. De vogeltjes zijn aan het broeden en jonge dieren zetten hun eerste stapjes in de natuur. Ook wij kunnen nieuwe stapjes zetten in de parochie. Dat kan door mee te denken, mee te helpen of mee te werken aan wat er geregeld moet worden bij alles wat in onze parochie gebeurt: en dat is heel veel!

Lees meer
Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf maandag 6 mei 2024 bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Pater Titus Brandsma. We bidden de novenen voor vrede tussen Israël en Gaza, tussen Oekraïne en Rusland en voor vrede in alle oorlogsgebieden en geweldsconflicten op de wereld. Ook uw persoonlijke intenties kunt u voorleggen aan de heilige Pater Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Pater Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer