Jazzviering 2021: Maak het licht!

door | mei 12, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Kijk op zondag 30 mei naar de Jazzviering op ZuidWest TV. Vraag nu je Beleef-het-mee-pakket aan om vanuit huis mee te vieren en te genieten van goede muziek en een inspirerend verhaal.

Jarenlang zat onze stadskerk bomvol. Je mocht in de St.-Gertrudiskerk swingen, beleven en genieten van namen als Rosa King, Madeline Belle, Sabrina Starke, Do, Denise Jannah en vele andere artiesten.

Dit jaar blijft de kerk leeg. Geen Bergs streetparade-orkest dat om 11.50 uur de kerk binnen knettert om de viering te openen. Dit jaar geen kerkgangers. Toch kondigen we dit jaar wel degelijk een jazzviering aan!

Maak het licht!

Het Bergse jazzduo But for Now zal met de prachtige zangstem van Madeleine Sie en de gevoelige contrabas van Rogier van Vliet de viering van muziek voorzien. Om de traditie van de straatorkesten in ere te houden zal er een speciaal orkest te zien zijn waarin alle straatorkesten van Bergen op Zoom worden vertegenwoordigd.

Dominee Wim Lolkema en pastor Fredi Hagedoorn zullen samen voorgaan. Zij verbinden de muziek en het verhaal vanuit het thema ‘’Maak het licht!’’.

Meld je aan voor het beleef-het-mee-pakket!

De viering zal op zondag 30 mei om 12.00 uur te zien zijn via ZuidWest TV en via onze facebookpagina. Om hier thuis optimaal van te genieten kun je een beleef-de-jazzviering-thuis-mee-pakket aanvragen.

Je kunt je eenvoudig aanmelden door voor 17 mei een e-mail te sturen naar pr@jazzboz.nl met hierin je naam en adres. Het pakketje met onder andere het liturgieboekje, zal in de week voor 30 mei bij je thuis gebracht worden.

Dat alles dit jaar anders is, moge duidelijk zijn. Maar samen kunnen we ook op een veilige manier van jazz genieten!

Organisatie

De Jazzviering is een samenwerking tussen de Lievevrouweparochie, de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom en Stichting Bergse Jazz Evenementen. Kijk op www.facebook.com/jazzbergenopzoom voor informatie over de andere onderdelen van het Jazzfestival.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer