Onderwerp van de week

Jezus openbaart ons wie wij zijn …

Jezus openbaart in de lezing van komend weekend (Mc. 3, 20-25) verder wie Hij is.

We hebben Hem leren kennen toen Hij de lamme weer liet lopen en hem vergiffenis schonk. Toen Hij de Farizeeën, de schijnheiligen van het vasten, op hun nummer zette. Hij vertelde hen, dat God dienen allereerst een feest van liefde is, toen Hij voor hen de wet uitlegde als een mogelijkheid – en dus als een plicht – om zelf bevrijd te worden en anderen het gevoel van vrijheid te geven.

Zondag na zondag zegt Jezus zelf steeds weer wie Hij is. Hij openbaart verder waar het Hem om gaat. Hij leert de mensen hoe ze anders kunnen worden en zichzelf kunnen vinden. Dat zij kunnen worden wat zij eigenlijk al altijd wilden zijn en een juiste kijk krijgen op zichzelf. Om vrede te kunnen vinden met zichzelf, vrede met hun werk en hun toekomst en eindelijk ook met anderen; maar zeker ook met de Kerk en met de godsdienst, hun godsdienst. Waar Jezus openbaart wie Hij is, openbaart Hij ons wie wij zijn.
Diaken Jan Foesenek

R.K.-Lievevrouweparochie

3 juni 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Storm

Storm

Ik vind stormen niet per se vervelend. Als ze in de herfst of de winter om ons huis gieren, als we dan samen zitten te puzzelen en het gure weer buiten sluiten. Met een natje en een droogje. Dan is het best uit te houden. Dan wel…

Lees meer
Mosterd

Mosterd

Een van de lekkerste dingen vind ik een broodje kroket met mosterd.

Lees meer
Een gouden ontmoeting!

Een gouden ontmoeting!

Lieve mensen!
De laatste dag van de meimaand vieren we het feest van Maria Visitatie. Centraal staat het bezoek van Maria aan haar nicht Elisabeth.

Lees meer