Jong en oud

door | okt 19, 2021 | Alle leeftijden, Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Een tieneravond met deelnemers ver buiten de doelgroep. Dat was de avond met als thema "generatiekloof", met twee pensioengerechtigde parochianen als speciale gasten.
Vooroordelen

De tieners waren verrast door de komst van Mart Kuipers en Ton Segers. Even daarvoor hadden ze nog gesproken over vooroordelen die ze zelf hebben over oudere mensen. Dat zij vaak hard en gevaarlijk rijden op hun e-bike bijvoorbeeld. En niet altijd alles wat je zegt goed verstaan.

Misdienaars

Na de aanvankelijke verrassing en het delen van een taart werd het een heel mooi gesprek. Mart Kuipers en Ton Segers vertelden openhartig over hun jeugd. Dat je school kon missen als je als misdienaar bij een trouwerij of uitvaart moest zijn. En dat ze altijd op zondag mee moesten naar de kerk. En ze vertelden over hun geloof nu: dat zij, in tegenstelling tot vrienden en leeftijdsgenoten, altijd naar de keek zijn blijven gaan. Dat ze er steun uithalen en zich graag inzetten. Mooie verhalen over Lourdes hadden ze ook genoeg!

Generatiekloof overbruggen

De tieners stelden daarna nog meer vragen: “is het echt waar dat vroeger de pastoor kwam vragen of er nog een kindje kwam?” En ze kregen ook vragen van de gasten: “moeten jullie mee naar de kerk van je ouders?” En “wat heb je zelf aan deze avonden bij On the Move?” De meeste tieners antwoordden dat ze niet helemaal verplicht zijn om te gaan, maar dat hun ouders hen wel regelmatig vragen om met het gezin naar de kerk te gaan. De tienergroep ervaren ze niet als kerk, maar wel als een fijne plek om te delen en vrienden te zien.

Het was kortom een hele geanimeerde ontmoeting, dit gesprek tussen generaties. Ze raakten niet uitgepraat!

On the Move

Tienergroep On the Move komt tweewekelijks op vrijdagavond samen in het Praathuis. Jongens en meiden van 11 tm 15 jaar zijn welkom. Meer informatie bij diaken Anton Janssen.

Meer interessante berichten:

Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer