Jongeren en tieners welkom bij Food & Vocation

door | feb 14, 2023 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Samen lekker Aziatisch eten en een goed programma over roeping. Dat zijn de basisingrediënten van de internationale avond ‘Food & Vocation’ die de paters SVD op zondagavond 12 maart houden in hun communiteit in Breda. De avond wordt georganiseerd in het voortraject van de Wereldjongerendagen.

De vier paters aan het Belgiëplein in Breda hebben ieder hun eigen bijzondere verhaal. Uit vier verschillende landen zijn zij naar Nederland toegekomen om hier hun geloof te delen. Tijdens deze avond gaan de paters in op waarom zij uitgezonden zijn, en waarom juist naar Nederland. Openhartig vertellen ze over hun roeping, maar ook over hoe zij dagelijks samenleven met alle culturele uitdagingen die dat met zich meebrengt.

Deelgroepjes & Wereldjongerendagen

Tijdens Food & Vocation wordt er met deelgroepen gewerkt. Zo kunnen tieners en jongeren met leeftijdgenoten hun ervaringen en gedachten uitwisselen. Aan het eind van het programma is er ook ruimte voor jongeren die overwegen naar de Wereldjongerendagen in Lissabon te gaan in de zomer van 2023. Wie graag mee wil, maar nog met praktische of financiële hobbels zit, kan daar met de leiding over uitwisselen om zo samen te kijken hoe deelname toch mogelijk is.

Praktisch
  • Voor wie: jongeren en tieners vanaf 12 jaar t/m 30 jaar.
  • Datum en tijd: zondagavond 12 maart vanaf 18:00 uur
  • Locatie: Belgiëplein 6 in Breda. Vervoer vanaf station Breda kan geregeld worden.
  • Aanmelding via het formulier op de website van bisdom Breda.
Podcast over de Wereldjongerendagen

Drie jongeren maakten samen een podcast over de WJD. David stelt twee vragen aan Daan en Teun: Wat zijn de wereldjongerendagen eigenlijk? En hoe is jullie ervaring ermee geweest? De podcast is bedoeld om meer informatie te geven over de Wereldjongerendagen, zodat jongeren zelf kunnen beslissen of ze mee willen gaan. Beluister de podcast via YouTube: https://youtu.be/XHZfbhx1wR4

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer