Jubileum diaken Jan Foesenek

door | apr 14, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Twaalf en een half jaar geleden werd Jan Foesenek diaken gewijd. In de drie weekendvieringen stond het team en bestuur hier bij stil. Jan werd er welverdiend in het zonnetje gezet.
In het zonnetje

Jan van Wijk, vicevoorzitter van het parochiebestuur, beet zaterdag in de OLV van Lourdeskerk de spits af. In een mooie toespraak roemde hij het werk en de bijdrage van diaken Jan Foesenek. Hij vertelde hoe Jan altijd zijn werk goed voorbereid. En hoe hij een belangrijke kracht is voor het team, met ook oog voor de bestuurskant van de parochie. Pastoor Paul Verbeek zette Jan Foesenek daarna in het zonnetje. Jan ontving een paaskaars als aandenken aan het jubileum. En de vrouw van Jan, Ria Foesenek, ontving als dank voor haar steun een mooie bos bloemen van secretaris Rob de Vos.

Een goede pastor

Jan Foesenek vertelde hoe hij op het idee kwam om op latere leeftijd de opleiding tot diaken te gaan volgen. Hij had naast zijn werk voor Rijkswaterstaat, al ervaring als parochiebestuurder. Het was op één van de besturencursussen dat hem werd gezegd: “Maar jij zou een goede pastor zijn.” Een zaadje was geplant en enkele jaren later begon Jan aan zijn opleiding. Na zijn inzet in de parochies van Sint Willebrord, Rucphen en Breda, werkt hij nu al enkele jaren in de Lievevrouweparochie, wat hij nog een tijd hoopt te doen. Jan noemde in zijn dankwoord de Lievevrouweparochie uitzonderlijk vitaal, wat mede te danken is aan de inzet van de vele vrijwilligers.

Oktober

Ook in de vieringen op zondag kwam het jubileum van Jan ter sprake en werd hij feestelijk toegesproken. Jan hoopt in oktober het jubileum alsnog wat uitgebreider te kunnen vieren in onze parochie.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer