Kerstkribjes zegenen in KRO mis

door | dec 7, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Zondag 11 december wordt de eucharistieviering vanuit de OLV van Lourdeskerk rechtstreeks uitgezonden op NPO 2 om tien uur. Iedereen is van harte welkom om naar de kerk te komen, om in de viering je kerstkribje te laten zegenen.

11 december is de laatste van de zes KRO TV vieringen van dit jaar. Intussen zal bekend zijn, dat de kerktijd voor die gelegenheid aangepast wordt: de viering begint om 10.00 uur. In de mis zingt het Kerkkoor OLV van Lourdes. Pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen gaan samen voor.

Kerstkribjes zegenen

In de viering worden na de homilie de meegebrachte kerstkribjes gezegend. Paus Paulus VI heeft het gebruik ingesteld dat de beeldjes van het Jezus-Kind voor de kerstkribben worden gezegend. Dit kan gebeuren op de derde of vierde zondag van de advent. In Rome worden voor deze zegening kinderen uit alle parochies van de stad uitgenodigd bij de Sint Pieter. Ook 11 december zijn kinderen van harte welkom, met het beeldje van het Kindje Jezus uit de kerststal. De kinderen van de KinderWoordDienst nemen hun geknutselde kribjes mee.
Download hier het liturgieboekje: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2022/12/Liturgieboekje-TV-mis-11-december-2022-def.pdf

Andere vieringen in beide kerken vervallen

De andere vieringen in beide kerken vervallen dit weekend: de vieringen van 17.00 uur op zaterdag in de OLV van Lourdeskerk en 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk gaan niet door, vanwege de voorbereidingen voor de KRO mis.

Meer interessante berichten:

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans is in volle gang. De brief met de oproep om een financiële bijdrage te doen aan de Lievevrouweparochie heb je als het goed is al binnen. Met jouw steun maak je de kerk van morgen mogelijk. Doe je ook mee?

Lees meer
Herdenking Watersnoodramp

Herdenking Watersnoodramp

Op 1 februari wordt in de kerken van Lepelstraat en Halsteren de Watersnoodramp herdacht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 verdronken in Halsteren 63 mensen en in Lepelstraat 15 mensen.

Lees meer