Kerstkribjes zegenen in KRO mis

door | dec 7, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Zondag 11 december wordt de eucharistieviering vanuit de OLV van Lourdeskerk rechtstreeks uitgezonden op NPO 2 om tien uur. Iedereen is van harte welkom om naar de kerk te komen, om in de viering je kerstkribje te laten zegenen.

11 december is de laatste van de zes KRO TV vieringen van dit jaar. Intussen zal bekend zijn, dat de kerktijd voor die gelegenheid aangepast wordt: de viering begint om 10.00 uur. In de mis zingt het Kerkkoor OLV van Lourdes. Pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen gaan samen voor.

Kerstkribjes zegenen

In de viering worden na de homilie de meegebrachte kerstkribjes gezegend. Paus Paulus VI heeft het gebruik ingesteld dat de beeldjes van het Jezus-Kind voor de kerstkribben worden gezegend. Dit kan gebeuren op de derde of vierde zondag van de advent. In Rome worden voor deze zegening kinderen uit alle parochies van de stad uitgenodigd bij de Sint Pieter. Ook 11 december zijn kinderen van harte welkom, met het beeldje van het Kindje Jezus uit de kerststal. De kinderen van de KinderWoordDienst nemen hun geknutselde kribjes mee.
Download hier het liturgieboekje: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2022/12/Liturgieboekje-TV-mis-11-december-2022-def.pdf

Andere vieringen in beide kerken vervallen

De andere vieringen in beide kerken vervallen dit weekend: de vieringen van 17.00 uur op zaterdag in de OLV van Lourdeskerk en 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk gaan niet door, vanwege de voorbereidingen voor de KRO mis.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer