Kijk de nieuwe Paasfilm “Kom overeind”

door | apr 5, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Kijk de nieuwe Paasfilm "Kom overeind" over hoopvolle verhalen nu op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm ZuidWest TV zendt de film op Eerste Paasdag uit.
Ze gelooft er niet meer in. Al zoveel mensen gesproken, verhalen gezocht, maar het lukt haar maar niet om het goed op te schrijven. Journaliste Chris heeft last van faalangst.
Best onhandig als je wil solliciteren voor de goed nieuws rubriek van de krant. Ze ontmoet wel jonge mensen met hun hoopvolle verhalen. Maar telkens als ze een verhaal op papier wil zetten, aarzelt ze en komen de woorden niet.
Kom overeind

Waar Jezus in de Bijbel mensen zonder hoop ontmoet, schenkt Hij hen die terug. Blinde mensen laat Hij weer zien, lamme mensen nodigt Hij uit overeind te komen, zodat ze weer lopen. En zelfs mensen die gestorven zijn, wekt Hij tot leven. Zo geeft Hij degene die dit overkomt en de mensen die ervan getuigen zijn hun hoop en geloof terug.
Zal Chris ook opstaan uit haar angst? Zal ze in zichzelf gaan geloven en gaan schrijven? Ontdek het in de film.

Kijk de film

Bekijk de film vanaf nu op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm 

De film wordt op Eerste Paasdag om 10.00 uur uitgezonden op ZuidWest TV, en daarna ieder uur herhaald.

In de media

De Paasfilm kreeg een recensie in het Katholiek Nieuwsblad: www.kn.nl/inspiratie/recensie/film/hoopvol-nieuws-moet-verteld-worden-parochie-maakt-paasfilm-voor-een-breed-publiek/
Bestel de hele dubbeldikke Paaseditie van het KN via de webwinkel: www.kn.nl/webwinkel/

BN DeStem plaatste een interview met pastor Fredi Hagedoorn over de film: www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/fredi-35-maakt-paasfilm-over-hoop-overeind-komen-uit-moeilijke-periode~a29d3f15/

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer