Kinderen uit groep 8 uitgenodigd voor het Vormsel

door | aug 29, 2023 | Kinderen, Nieuws

In de katholieke kerk is het gebruikelijk dat kinderen na de Eerste Communie ook het Vormsel doen. Dat gebeurt als zij in groep acht zitten. Gezinnen met kinderen in groep acht, zijn daarom welkom op de informatieavond over het Vormsel. De Lievevrouweparochie van Bergen op Zoom organiseert deze avond op donderdag 7 september in de OLV van Lourdeskerk.

Ouders en kinderen horen dan meer over het Vormsel. Want het Vormsel is nog steeds wat onbekender dan de Communie. In het Vormsel ga je verder op de weg van geloof die je ouders voor jou kozen: het is jouw eigen antwoord op je doop en je communie. Je ontvangt tijdens de viering een zalving, waardoor God dichtbij je komt om je op je geloofsweg te helpen.

Voorbereiding

In zeven bijeenkomsten bereid je je voor op het Vormsel, met het project Vormselkracht. Het project heeft leuke spellen en opdrachten. We horen mooie verhalen en hebben het over wat het Vormsel betekent. In een feestelijke viering stel je je voor aan de andere mensen in de kerk. Je familie is dan ook welkom. We eten samen en doen mee met de tienergroep. Zo zie je dat je niet de enige bent! Na die voorbereiding ontvang je op zaterdag 13 januari 2024 het Vormsel.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan op www.lievevrouweparochie.nl/vieren/vormsel/. En kom naar de informatieavond: donderdag 7 september, 19.00 – 20.15 uur, OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom.

Meer informatie bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl of lees alvast de folder.
(Foto: Dick Vermaas)

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer