Kinderen uit groep 8 uitgenodigd voor het Vormsel

door | aug 29, 2023 | Kinderen, Nieuws

In de katholieke kerk is het gebruikelijk dat kinderen na de Eerste Communie ook het Vormsel doen. Dat gebeurt als zij in groep acht zitten. Gezinnen met kinderen in groep acht, zijn daarom welkom op de informatieavond over het Vormsel. De Lievevrouweparochie van Bergen op Zoom organiseert deze avond op donderdag 7 september in de OLV van Lourdeskerk.

Ouders en kinderen horen dan meer over het Vormsel. Want het Vormsel is nog steeds wat onbekender dan de Communie. In het Vormsel ga je verder op de weg van geloof die je ouders voor jou kozen: het is jouw eigen antwoord op je doop en je communie. Je ontvangt tijdens de viering een zalving, waardoor God dichtbij je komt om je op je geloofsweg te helpen.

Voorbereiding

In zeven bijeenkomsten bereid je je voor op het Vormsel, met het project Vormselkracht. Het project heeft leuke spellen en opdrachten. We horen mooie verhalen en hebben het over wat het Vormsel betekent. In een feestelijke viering stel je je voor aan de andere mensen in de kerk. Je familie is dan ook welkom. We eten samen en doen mee met de tienergroep. Zo zie je dat je niet de enige bent! Na die voorbereiding ontvang je op zaterdag 13 januari 2024 het Vormsel.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan op www.lievevrouweparochie.nl/vieren/vormsel/. En kom naar de informatieavond: donderdag 7 september, 19.00 – 20.15 uur, OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom.

Meer informatie bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl of lees alvast de folder.
(Foto: Dick Vermaas)

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer