Kippenvel bij komst WJD kruis

door | nov 2, 2022 | Jongeren, Nieuws | 0 Reacties

Op zaterdag 22 oktober werd het WJD kruis de St.-Gertrudiskerk in gedragen. Vormelingen, tieners en jongeren uit de parochie brachten het vier meter hoge het kruis naar voren, begeleid door leden van het Gilde. Het was het begin van een mooie ochtend, met catechese, ontmoeting en een feestelijke WJD-sfeer.
Betekenis van het kruis

Rond het kruis was er een programma voor vormelingen en tieners en een catechese voor jongeren en ouders. De vormelingen en tieners speelden spellen en stelden al hun vragen over Jezus. Eerst bespraken ze wat ze al van Hem wisten. Daarna was er een gesprek met de tienerleiders. Aan het einde van de ochtend schreven ze een briefje met een vraag of een gebed voor Jezus.

Diaken Anton Janssen vertelde tegelijkertijd over de betekenis van het kruis. Hoe dit concrete kruis rondreist door Nederland tijdens de kruistournee, als uitnodiging voor de Wereldjongerendagen. En hoe Jezus aan een kruis stierf, als teken van Gods grote liefde en als nieuw begin voor ons allemaal. Ook hier kwamen veel vragen en schreef ieder die dat wilde een briefje.

Gebed bij het kruis

Tijdens de voorbeden in de eucharistieviering kon iedereen die briefjes in een gebedsdoos bij het kruis doen. Voor alle intenties zullen zusters aan het einde van de kruistournee bidden. Bij de viering sloten ook andere parochianen aan. Alle aanwezigen staken een kaarsje aan bij het kruis. Een indrukwekkend moment.

WJD

Tijdens het slotlied kwamen de jongeren weer naar voren om het kruis op de schouders te nemen. Letterlijk dit kruis te dragen vonden ze heel bijzonder. Pastor Fredi Hagedoorn: “Dat het kruis nu daadwerkelijk in Bergen op Zoom was en we er een mooi programma om heen konden organiseren, daar kijk ik heel positief op terug. Ik had kippenvel toen ik het kruis door de kerk zag gaan. Hopelijk spreekt de uitnodiging om volgend jaar naar Lissabon te gaan en nog veel meer andere jongeren rond het kruis te ontmoeten, heel veel jongeren aan.”

Bisdom Breda organiseert samen met drie andere bisdommen een busreis naar de WJD, van 24 juli t/m 9 augustus 2023. Op zondag 20 november wordt het reisprogramma in Dordrecht gepresenteerd en start de inschrijving. Kijk op www.jongbisdombreda.nl/wjd en www.wjd.nl voor meer informatie of mail naar fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl
Foto’s: Ramon Mangold

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer