Kort parochienieuws week 22

door | jun 2, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste korte nieuws, met activiteiten en vieringen uit de agenda en de opbrengsten.
Agenda

Vanaf donderdag 3 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. De noveen is hier te downloaden of af te halen op het Parochiecentrum in druk.

Vrijdag 4 juni bijeenkomst van tienergroep On the Move: de tieners en leiders gaan suppen (een soort surfen, zie foto) op de Binnenschelde.

Vieringen Eerste Heilige Communie
Op zaterdag 5 juni 11.00 en 14.00 uur en zondag 6 juni 11.00 en 14.00 uur zijn er vieringen van de Eerste Heilige Communie in de OLV van Lourdeskerk. Door de corona maatregelen is er zeer beperkte vrije toegang. Bij deze vieringen zijn de meeste reserveringen voor de familie van de communicanten. Reserveren verplicht. De tweede collecte in deze vieringen is voor Kip en Apie.

Zin op Zaterdag
Zaterdag 5 juni Zin op Zaterdag St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat, 19.00 uur. Deze bijeenkomst gaat over het Onze Vader, zie https://www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/zin-op-zaterdag-schrijf-jij-je-ook-in-voor-onze-vader/  Door welke zin, door welk woord in het Onze Vader wordt je geraakt en wat heeft dit jou vandaag te zeggen. Reserveren is verplicht. Op werkdagen (behalve vrijdagmiddag) op tel. 233574.

Diocesane Caritascollecte
In het weekend van 5 & 6 juni is er in de vieringen een tweede collecte. Deze collecte is bestemd voor Caritasprojecten in het bisdom. De opbrengst gaat naar het bisdom om samen met onze eigen parochiële caritasinstelling projecten te ontwikkelen en uit te voeren voor het diaconale werk in ons bisdom.
Door een gift in de collecte kunnen we werk maken van en kleur geven aan ons geloof.
Het pastoraal team, de parochiële caritasinstelling, het parochiebestuur, de diaconale werkgroepen en de bisdomleiding bevelen deze collecte ten zeerste aan.

Zondag 6 juni van 16:30 tot 19:30 uur slotbijeenkomst Rouw en Verlies in de tuin van het Parochiecentrum. De bijeenkomst staat in het teken van samen delen. Opgave, eventueel samen met een gast, voor 3 juni via het Parochiecentrum.

Woensdag 9 juni Lofprijsavond in de OLV van Lourdeskerk, 19.30 tot 21.00 uur.

Het boekje “Bidden thuis” helpt je je geloof thuis te beleven, met gebeden en novenen. Koop het dit weekend in beide kerken voor € 5,00 (in de boekwinkel € 10,00).
Of op het parochiecentrum Burg. Stulemeijerlaan 8.

Opbrengsten

De collecte in het Pinksterweekend voor parochie, vicariaat en bisdom bracht € 680,95 op. De collecte voor de Week van de Missionarissen bracht € 254,30 op. Extra giften brachten € 3.360,- op. Hartelijk dank voor je bijdrage.

Overleden

Maandag 7 juni nemen we om 10.30 uur in de St.-Gertrudiskerk afscheid van mevrouw Jopie van den Broek, weduwe van Sjef Huijsmans. Zij overleed dinsdag 1 juni op 87-jarige leeftijd en woonde op het Wagenpleintje.

Dinsdag 8 juni nemen we om 10.30 uur in de St.-Gertrudiskerk afscheid van Diny Hees, weduwe van Piet Tange. Zij overleed maandag 31 mei op 91-jarige leeftijd en woonde in de Kloosterstraat.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer