Kort parochienieuws week 9

by | Mar 4, 2021 | Nieuws | 0 comments

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.
Opbrengsten

De collecte voor parochie, vicariaat en bisdom bracht € 527,25 op. Dit is inclusief de collecte van Aswoensdag in beide kerken. Ook ontvingen we een gift voor de Kermisactie, een gift als bijdrage aan de kosten van de dirigenten en een bijzondere gift. In totaal € 630,-. Bedankt voor je bijdrage!

Uit de agenda

De komende weken zijn er verschillende activiteiten en vieringen in de parochie, waar we je graag op wijzen en voor uitnodigen.

Tieners spelen Wie is de Mol? Online
De tieners van On the Move spelen vrijdagavond 5 maart Wie is de mol? Online. Samen maken ze verschillende opdrachten, waarmee ze geld kunnen verdienen. De Mol probeert de opdrachten onopvallend te laten mislukken. De tieners vullen aan het einde van de avond een test in, waarin ze hopelijk de mol in hun midden kunnen ontmaskeren.

Zin op Zaterdag
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/zin-op-zaterdag-2/
Zaterdag 6 maart staat Zin op Zaterdag in het teken van meditatie, met als thema ‘Zin in Zen’. 19.00 uur St.-Gertrudiskerk, telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

Peuter kleuter viering
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/peuterkleuter-viering-geef-mij-je-hand-2020-12-13-2021-03-07/
Zondag 7 maart is de Peuter kleuter viering om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voor gezinnen met kinderen tot en met 7 jaar, over het verhaal van Zacheüs. Reserveren is niet nodig.

Viering rond Rouw en Verlies
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/viering-rond-rouw-en-verlies-2021-03-07/
Zondag 7 maart viering rond Rouw en Verlies, met als thema  ‘Een nieuwe lente’. 14:30 uur in de Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat te Bergen op Zoom. Telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

The Next Step online
Jongerengroep The Next Step verdiept zich zondag 7 maart in onbekende bijbelverhalen.

24 uur voor de Heer
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/24-uur-voor-de-heer/
Vrijdag 12 maart tot zaterdag 13 maart is de gebedsestafette 24 uur voor de Heer in de St.-Gertrudiskerk, zie ook elders in de nieuwsbrief.

Jozefviering
Vrijdag 19 maart is er een extra eucharistieviering om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, ter ere van de h. Jozef. De viering past in het Jozefjaar, wat paus Franciscus voor het jaar 2021 heeft uitgeroepen. In de viering wordt het gerestaureerde St.-Jozef altaar ingezegend. Aanmelden voor de viering via 0164-234867. Deze viering komt nog in de agenda op de website.

Overleden

Maandag 8 maart nemen we om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk afscheid van Jan van den Boom, echtgenoot van Johanna Maas. Hij overleed woensdag 3 maart op 82-jarige leeftijd en woonde Lamsoor in Bergen op Zoom.

Dinsdag 9 maart is om 13.30 uur in de OLV van Lourdeskerk de uitvaartdienst van Pierre Hazen (jarenlang koster in deze kerk), echtgenoot van Jo Hazen. Hij overleed dinsdag 3 maart op 90-jarige leeftijd en woonde in Bloemendaal.

Meer interessante berichten:

Handen schudden

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

read more
Ook vieringen St.-Gertrudiskerk live te volgen

Ook vieringen St.-Gertrudiskerk live te volgen

De vieringen in de OLV van Lourdeskerk zijn al vanaf december j.l. te volgen. Na een periode van testen is nu ook de installatie in de St.-Gertrudiskerk ingeregeld. Vanaf zondag 18 april kun je de vieringen live volgen.

read more
Kort parochienieuws week 15

Kort parochienieuws week 15

In dit bericht lees je de voorlopige opbrengst van de Paascollecte, de naam van de overledene en enkele activiteiten voor komende week.

read more