Kort parochienieuws week 9

door | mrt 4, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.
Opbrengsten

De collecte voor parochie, vicariaat en bisdom bracht € 527,25 op. Dit is inclusief de collecte van Aswoensdag in beide kerken. Ook ontvingen we een gift voor de Kermisactie, een gift als bijdrage aan de kosten van de dirigenten en een bijzondere gift. In totaal € 630,-. Bedankt voor je bijdrage!

Uit de agenda

De komende weken zijn er verschillende activiteiten en vieringen in de parochie, waar we je graag op wijzen en voor uitnodigen.

Tieners spelen Wie is de Mol? Online
De tieners van On the Move spelen vrijdagavond 5 maart Wie is de mol? Online. Samen maken ze verschillende opdrachten, waarmee ze geld kunnen verdienen. De Mol probeert de opdrachten onopvallend te laten mislukken. De tieners vullen aan het einde van de avond een test in, waarin ze hopelijk de mol in hun midden kunnen ontmaskeren.

Zin op Zaterdag
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/zin-op-zaterdag-2/
Zaterdag 6 maart staat Zin op Zaterdag in het teken van meditatie, met als thema ‘Zin in Zen’. 19.00 uur St.-Gertrudiskerk, telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

Peuter kleuter viering
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/peuterkleuter-viering-geef-mij-je-hand-2020-12-13-2021-03-07/
Zondag 7 maart is de Peuter kleuter viering om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voor gezinnen met kinderen tot en met 7 jaar, over het verhaal van Zacheüs. Reserveren is niet nodig.

Viering rond Rouw en Verlies
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/viering-rond-rouw-en-verlies-2021-03-07/
Zondag 7 maart viering rond Rouw en Verlies, met als thema  ‘Een nieuwe lente’. 14:30 uur in de Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat te Bergen op Zoom. Telefonisch reserveren via het parochiecentrum.

The Next Step online
Jongerengroep The Next Step verdiept zich zondag 7 maart in onbekende bijbelverhalen.

24 uur voor de Heer
www.lievevrouweparochie.nl/op-de-agenda/24-uur-voor-de-heer/
Vrijdag 12 maart tot zaterdag 13 maart is de gebedsestafette 24 uur voor de Heer in de St.-Gertrudiskerk, zie ook elders in de nieuwsbrief.

Jozefviering
Vrijdag 19 maart is er een extra eucharistieviering om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, ter ere van de h. Jozef. De viering past in het Jozefjaar, wat paus Franciscus voor het jaar 2021 heeft uitgeroepen. In de viering wordt het gerestaureerde St.-Jozef altaar ingezegend. Aanmelden voor de viering via 0164-234867. Deze viering komt nog in de agenda op de website.

Overleden

Maandag 8 maart nemen we om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk afscheid van Jan van den Boom, echtgenoot van Johanna Maas. Hij overleed woensdag 3 maart op 82-jarige leeftijd en woonde Lamsoor in Bergen op Zoom.

Dinsdag 9 maart is om 13.30 uur in de OLV van Lourdeskerk de uitvaartdienst van Pierre Hazen (jarenlang koster in deze kerk), echtgenoot van Jo Hazen. Hij overleed dinsdag 3 maart op 90-jarige leeftijd en woonde in Bloemendaal.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer
Bereid je voor op de komst van Bernadette

Bereid je voor op de komst van Bernadette

Dinsdag 23 april is de reliek van Bernadette te gast in Bergen op Zoom. Je kunt je nu al op haar komst voorbereiden. Er is een film over haar leven die je vrijdagmiddag in Wouw kunt bekijken. Er is een boekje voor kinderen en als je langs de processieroute woont, kun je de vlag uithangen of een Mariabeeld voor je raam zetten.

Lees meer