Kunstwerk in St.-Gertrudiskerk “De Sleutel tot Geluk”

door | sep 25, 2020 | Nieuws | 0 Reacties

Vrouwen Integratie Vandaag

Vrouwen Integratie Vandaag (V.I.V.) levert al 15 jaar een belangrijke bijdrage aan de integratie en participatie van vrouwen uit andere culturen in Bergen op Zoom. Hierbij is de inzet van vrijwilligers al 15 jaar de basis van dit succes. De cursisten komen graag naar VIV: vanuit allerlei culturen leveren zij hun bijdrage en leren ze de Nederlandse taal en cultuur.

De sleutel tot geluk

Om dit te vieren heeft VIV kunstenaar Anne-Marie Dagelincks uitgedaagd om een concept te bedenken voor een divers en samenbindend kunstwerk om de inzet van al deze vrouwen te tonen: De sleutel tot Geluk.

In vier verschillende objecten (tafel, deur, kast en stoelen) zijn de teksten van de verschillende taalgroepen (rood, wit, blauw en oranje) verwerkt: Wat betekent voor jou ‘De Sleutel tot Geluk’? Deze worden versterkt in en door de kunstwerken.

Integratie

Hiermee laten we zien dat het om de culturele identiteit van de cursisten gaat, en dat zij stap voor stap ook de Nederlandse cultuur tot zich nemen. Het gaat om verkenning, integratie en participatie in de samenleving. De vrijwilligers hebben dit hele proces ondersteund.

Reizend kunstwerk

Dit kunstwerk zal gaan reizen door de stad en op deze manier een verbindend element gaan vormen in de verschillende wijken. Bekijk het kunstwerk, verdiep je in teksten en bouw mee aan de culturele brug tussen de makers en de toeschouwers. Kijk voor meer informatie op. www.vivboz.nl 

Meer interessante berichten:

Kort parochienieuws week 8

Kort parochienieuws week 8

In het korte parochienieuws week 8 lees je de opbrengsten, de naam van de overledene en nodigen we je uit voor verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Vastenkalenders voor kinderen

Vastenkalenders voor kinderen

Voor de Veertigdagentijd hebben verschillende gezinnen uit de parochie thuis een Vastenkalender gemaakt. Fredi sprak met Isabella en Ciska. ‘Als we bij het grote hart zijn is het Pasen, en dan is het héél groot feest!’

Lees meer