Laatste KinderWoordDienst voor de vakantie

door | jul 4, 2023 | Kinderen, Nieuws

Zondag 9 juli is er om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk de laatste KinderWoordDienst voor de Grote Vakantie. De KWD sluit aan bij de lezing van de zondag, die gaat over een juk.

De KinderWoordDienst start na de opening van de viering. De kinderen gaan dan met de leidsters naar het Praathuis. Daar horen ze precies hetzelfde verhaal als de grote mensen in de kerk. Deze keer vertelt Jezus over een juk. Een juk is een soort balk waar een dier spullen mee draagt of trekt. Jezus zegt dat Zijn juk zacht is, en Zijn last licht. Jezus bedoelt hiermee dat de opdracht die Hij ons geeft niet te zwaar is. Hij vraagt ons goed om te gaan met elkaar. Hij helpt ons daarbij, dan gaat het zeker lukken. Met het oog op de vakantie kan je ook denken aan je eigen rugzak: Wat stop je daarin? Letterlijk om mee op vakantie te nemen en figuurlijk: wat kan jij doen voor een ander? Na het verhaal knutselen en kletsen de kinderen samen.

Degenen die hun Eerste Communie al hebben gedaan, gaan op tijd de kerk weer in om de Communie te ontvangen. De KinderWoordDienst is voor alle kinderen van de basisschool. Kom je ook?

De KinderWoordDienst is er na de grote vakantie weer op zondag 10 september. 

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer