Leerling avond over Maria

door | jun 4, 2024 | Nieuws

Donderdagavond 6 juni is er een nieuwe Leerling avond, deze keer over Maria. Pastor Fredi Hagedoorn vertelt over de vele feesten rond Maria. Ze vertelt ook over haar persoonlijke zoektocht naar de betekenis van Maria. Na de inleiding delen we onze eigen (geloofs)ervaringen met elkaar.

Maria neemt in de katholieke kerk een bijzondere plaats in. Er zijn talloze Mariafeesten en verschillende bedevaartsoorden rond haar persoon. Toch zegt ze in de Bijbel maar weinig. En wat is haar positie ten opzichte van Jezus? Wat maakt dat we juist bij haar beeld stil staan en er zoveel kaarsjes branden? In de inleiding van pastor Fredi kom je er meer over te weten.

Na de inleiding en een pauze gaan we over onze eigen ervaringen met Maria in gesprek. Zo verdiep je je geloof in gesprek met elkaar.

Meld je aan

De Leerling avond is op donderdag 6 juni, 20.00 – 21.45 uur in het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8. Meld je vooraf aan via info@parochiecentrum.nl of 0164-233574. Wanneer je dit bericht pas vlak voor aanvang leest, ben je ook welkom zonder aanmelding.

Heiligen, volksdevoties en eucharistie

De avond over Maria maakt deel uit van een reeks Leerling avonden, die toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht je geloofskennis en -ervaring. De volgende Leerling avond is op donderdag 27 juni, met een inleiding van diaken Anton Janssen over Heiligen & Volksdevoties. De laatste Leerling avond is op donderdag 4 juli, met het thema Eucharistie door pastoor Paul Verbeek.
Foto: Elma Bastianen-Luijks, Maria tentoonstelling 2024.

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer