Leerzame lectorenbijeenkomst

door | jul 13, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Vrijdag 9 juli was er een gezellige en verdiepende bijeenkomst voor lectoren. Lilianne Visch doet verslag.

“Vrijdag 9 juli zijn we met 7 lectoren/lectrices bij elkaar gekomen in het Praathuis samen met pastoor Paul en pastor Fredi.

Van tevoren hadden we allemaal het boekje: “De lector, Het woord van God horen en voorlezen in de liturgie” gelezen waarin uitgelegd word over de verschillende soorten lezingen en hoe ze te lezen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee en een appelflap hebben we het belang besproken dat we de lezingen begrijpen waar ze over gaan. Waarom we niet uit de bijbel voorlezen maar uit een lezingenboek genaamd lectionarium. Er zijn verschillende lectionaria zoals bijv. voor de zondagen, de weekdagen, sacramenten en andere bijzondere gelegenheden.

Lezen

Daarna hebben we in de kerk één voor één, een lezing voorgelezen. Zo kon rustig feedback gegeven worden hoe we het beste het woord kunnen overbrengen.

Het was een gezellige bijeenkomst en ik heb heel wat bijgeleerd.”

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer