Maria geboorte

door | sep 5, 2023 | Inspiratie, Nieuws

Vrijdag 8 september vieren we in onze kerk het feest van Maria geboorte. Een klein gebedje van Marianne Busser & Ron Schröder helpt ons Maria’s verjaardag te vieren.

Klein pasgeboren kindje
dag wonderlijk geschenk
het blijft me steeds verbazen
wanneer ik er aan denk
dat iedereen op aarde
begonnen is als jij
als een pasgeboren lotje
uit de levensloterij

Klein pasgeboren kindje
hoe zal het verder gaan?
in elk geval beloof ik
dat we naast je zullen staan

Feest Maria geboorte in Ossendrecht

Ieder is uitgenodigd om het feest van Maria Geboorte mee te vieren in Ossendrecht. Kijk daarvoor (verderop in deze Nieuwsbrief) in het Onderwerp van de week wat pastoor Paul Verbeek daarover schreef: https://www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/maria-is-jarig/

De afbeelding is een icoon van Maria met haar ouders Joachim en Anna, afkomstig van samueladvies.nl.

Meer inspiratie:

Avond over voortgang missionaire parochie

Avond over voortgang missionaire parochie

Het bisdom Breda houdt op woensdag 3 juli een avondbijeenkomst in Steenbergen, over de voortgang van de Missionaire Parochie. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen in onze pastorale zone “Brabantse Wal”. Naast parochiebestuurders en pastorale beroepskrachten zijn alle vrijwillige medewerkers en geïnteresseerde gelovigen van harte welkom.

Lees meer
Hoop voor de parochie

Hoop voor de parochie

Pastor Fredi Hagedoorn bezocht afgelopen week een conferentie over parochievernieuwing in Harrogate. In dit stadje, midden tussen de Engelse glooiende heuvels, kwamen 900 deelnemers uit 19 landen bijeen. De Catholic Parish Summit draait om een nieuwe visie voor je parochie en hoe je die kan uitwerken.

Lees meer
Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Met ingang van donderdag 20 juni 2024 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met woensdag 3 juli 2024. We bidden deze noveen voor vrede op de wereld – speciaal in Oekraïne en Rusland, Gaza en Israël, in Soedan en in Myanmar – maar ook in alle landen en streken met geweldsconflicten.

Lees meer