Maria geboorte

door | sep 5, 2023 | Inspiratie, Nieuws

Vrijdag 8 september vieren we in onze kerk het feest van Maria geboorte. Een klein gebedje van Marianne Busser & Ron Schröder helpt ons Maria’s verjaardag te vieren.

Klein pasgeboren kindje
dag wonderlijk geschenk
het blijft me steeds verbazen
wanneer ik er aan denk
dat iedereen op aarde
begonnen is als jij
als een pasgeboren lotje
uit de levensloterij

Klein pasgeboren kindje
hoe zal het verder gaan?
in elk geval beloof ik
dat we naast je zullen staan

Feest Maria geboorte in Ossendrecht

Ieder is uitgenodigd om het feest van Maria Geboorte mee te vieren in Ossendrecht. Kijk daarvoor (verderop in deze Nieuwsbrief) in het Onderwerp van de week wat pastoor Paul Verbeek daarover schreef: https://www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/maria-is-jarig/

De afbeelding is een icoon van Maria met haar ouders Joachim en Anna, afkomstig van samueladvies.nl.

Meer inspiratie:

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer
Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van zaterdag 30 september 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Geloofscursus over Maria

Geloofscursus over Maria

In oktober start opnieuw een geloofscursus van vijf bijeenkomsten over Maria. Het is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het leven van Maria en wat zij voor ons kan betekenen. Aan de hand van vijf boeiende video’s (gefilmd in onder andere Nazareth, Bethlehem en Lourdes) over Maria komen diverse vragen aan de orde. Het is voor iedereen toegankelijk. De cursus vindt plaats in Halsteren.

Lees meer