Onderwerp van de week

Maria is jarig!

Op 8 september vieren we de verjaardag van Maria. Het is het feest van Maria Geboorte. Hoe gaan we dat vieren?

U bent allen van harte welkom in de Gertrudiskerk van Ossendrecht. Om 10.30 uur is daar een feestelijke Eucharistieviering met nadien uitstelling van het Allerheiligste.
In de vooravond verzamelen we ons bij de Gertrudiskerk van Ossendracht en vetrekken we om 18.15 uur met de auto richting de Hagelkapel te Berendrecht voor de kaarsjesprocessie.
Zo proberen we vorm en inhoud te geven aan de eeuwenoude traditie van de Begankenis van Ossendrecht naar Berendrecht.

Het is een mooie manier om op twee momenten de verjaardag van Maria, de moeder van Jezus en onze Hemelse Moeder te vieren.
Weet dat u van harte welkom bent.

Mocht Ossendrecht en Berendrecht te ver zijn. Haar kapellen in het Markiezenhof en in Borgvliet staan ook gastvrij open om haar met een bloementje of kaarsje te verwennen.
Zo blijft 8 september een dag die we niet mogen vergeten.
Vrede en Alle Goeds!
Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

4 september 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Op weg

Op weg

Na zes mooie en goede jaren in de Lievevrouweparochie, ga ik aan de slag in de Christus Koningparochie in de regio Zundert en de Sint Franciscusparochie in de regio Rucphen. Niet omdat ik het niet meer naar mijn zin had in Bergen op Zoom. In tegendeel!

Lees meer
Ja, ik wil vakantie

Ja, ik wil vakantie

Voor mijn moeder begon de vakantie altijd pas, als we met de volgepakte auto de straat uit reden onderweg naar ons vakantieadres. Als kind had ik me dan al lang overgegeven aan het zalig nietsdoen, vanaf het moment dat de laatste schoolbel geklonken had.

Lees meer