Onderwerp van de week

Maria Ommegang film

Komend weekend zijn de opnames voor de film van de Maria Ommegang. In de film zijn twaalf verschillende scènes uit de Ommegang te zien, waaronder de zeven vreugdes van Maria. Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben om ook een rol te spelen.

Ik zal als de zwangere Maria op bezoek gaan bij Elisabeth. Een stukje van de lofzang van Maria wordt mijn tekst.
Ik kreeg de rol omdat wij zelf ons tweede kindje verwachten in november. We zijn er heel blij mee. En zoals dat gaat met een tweede kind, kun je mijn zwangerschap nu al goed zien.
En dat niet alleen. Ik ben ook blij dat ik door in de huid van Maria te kruipen, haar vreugde en dankbaarheid aan God nog iets meer mag beleven en ervaren. Hopelijk leer ik Maria, als moeder van Jezus, daardoor weer wat beter kennen. Ik hoop ook dat iedereen die naar de film zal kijken, op zondag 27 juni na de Ommegangsmis op ZuidWest TV, Maria wat beter zal leren kennen. Zo is de film hopelijk een mooi alternatief voor de gewone Ommegang, die toch altijd een catechese op straat is. Komt dat zien!
Pastor Fredi Hagedoorn

Op de foto: Maria bezoekt haar nicht Elisabeth, uit de Maria Ommegang van 2017. Fotograaf Dick Vermaas

R.K.-Lievevrouweparochie

14 juni 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Overstroming

Overstroming

Eén van de favoriete verhalen van onze dochter Renske uit haar Peuterbijbel is het verhaal van Noach. Ze is gek op dieren en op regenbogen.

Lees meer
Nieuwe mogelijkheden in energievoorziening

Nieuwe mogelijkheden in energievoorziening

Komend weekend lezen we het verhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging (Joh. 6, 1-15). Dit evangelie lezend kunnen we het woordje brood vervangen door fossiele brandstoffen. Deze betekenen vandaag wat brood betekende voor de landelijke bevolking van het toenmalige Israël.

Lees meer
over koffie 😊

over koffie 😊

In de krant las ik een aantal keer over een onderzoek naar geloven in coronatijd. Er was verschillende mensen gevraagd wat zij het meeste misten, sinds de kerkdiensten aangepast of afgelast moesten worden vanwege corona.

Lees meer