Maria Ommegang in alternatieve vorm

door | mei 26, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

De 77e Maria Ommegang vindt op zondag 27 juni 2021 wederom in alternatieve vorm plaats. De plechtige eucharistieviering, rondgang met het Maria-Ommegangbeeld in de kerk en een film met fragmenten uit de Ommegang zijn via ZuidWestTV te zien.
Programma Ommegangszondag

Om 13.30 uur is er een plechtige Eucharistieviering, direct gevolgd door een rondgang met het Maria-Ommegangbeeld ín de Sint Gertrudiskerk. De viering en rondgang worden rechtstreeks uitgezonden door Zuidwest-TV. Direct daarna zendt Zuidwest-TV een film uit, bestaande uit een aantal fragmenten die in een reguliere Ommegang te zien zouden zijn.

Coronabeperkingen

Voor het tweede jaar op rij wordt de organisatie van de Maria Ommegang geconfronteerd met de beperkingen door het Coronavirus. Weliswaar vinden er op dit moment versoepelingen plaats in de maatregelen die daaromtrent gelden en zou geleidelijk aan steeds meer mogelijk moeten worden. Maar zelfs als dat plan volledig kan worden doorgezet, zijn er op zondag 27 juni a.s. niet genoeg mogelijkheden om onze Dankstoet traditioneel op straat te kunnen brengen. Daar komt nog bij dat er tot nu toe, geen repetities konden plaatsvinden.

Film

De Maria Ommegang heeft als jaarthema “Zij maakt het verschil”. Dit thema komt ook naar voren in de film, waarin twaalf Ommegang-taferelen speciaal voor dit doel worden opgenomen. De acteurs uit de Ommegang spelen hun eigen rol, met kleding, grime en wagens. De scenes worden op verschillende plaatsen in onze stad en zonder publiek, worden opgenomen.

Maria Ommegang in de kerk bijwonen

Belangstellenden die de viering en rondgang met het beeld in de kerk willen bijwonen kunnen zich hiervoor aanmelden. Omdat het aantal mensen dat hiervoor in de kerk mag worden toegelaten nog niet definitief bekend is, volgt er rond half juni nader bericht over hoe dat op zondag de 27e juni geregeld wordt. Datzelfde weekend staan alle (extra) vieringen in beide kerken in het teken van de Ommegang.
(Foto: Dick Vermaas)

Meer interessante berichten: