Maria van Merksem met nieuwe mantel

door | mei 15, 2024 | Nieuws

Moederdag 12 mei kreeg het Mariabeeld uit Merksem haar nieuwe mantel. Pastoor Paul Verbeek zegende zijn prachtige cadeau in. Dankzij alle gulle gaven kan er zelfs een tweede mantel voor het beeld worden gemaakt, in liturgisch paars.

Bij de inzegening in de St.-Gertrudiskerk waren de makers en betrokkenen aanwezig. Kunstenaar Ward Warmoeskerken ontwierp en maakte de mantel, gebaseerd op het Zonnelied van Sint Franciscus. Na afloop van de viering toonde hij de details van de mantel. Parochiaan Adrie Kruf maakte een nieuwe sokkel, zodat het beeld wat hoger staat en nog beter te zien is. Vanuit Merksem waren parochiebestuurders Manou en Ludo Oris aanwezig. Zij zijn content dat het beeld op deze manier gezien blijft.

Twee mantels

De nieuwe mantel voor het Mariabeeld is een gift van parochianen en bezoekers van het 30 jarig priesterjubileum van Paul Verbeek. Er werd zo gul gegeven, dat Ward de opdracht krijgt nog een extra mantel voor het beeld te maken, in liturgisch paars.

Het Mariabeeld blijft in de meimaand op deze centrale plaats in de St.-Gertrudiskerk staan. Daarna start de voorbereiding op de Maria Ommegang.
Foto’s: Elma Bastianen-Luijks

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer