Mariatentoonstelling geopend in aanloop naar de Ommegang

door | mei 30, 2023 | Nieuws

Op dinsdag 30 mei 2023 is de Mariatentoonstelling in de St.-Gertrudiskerk door pastoor Paul Verbeek geopend. De tentoonstelling maakt ons warm voor de aankomende Maria Ommegang op 25 juni 2023, die als thema heeft “Jij doet er toe”. Enkele medewerkers van de Maria Ommegang ontvingen een Ommegangkaars als dank voor hun inzet.

Jan van Wijk schreef over de avond het volgende verslag:
Allereerst ging onze pastoor in op de betekenis van het thema van dit jaar. “Jij doet er toe” heeft allereerst betrekking op Maria, want Zij is een voorbeeld voor eenieder. Daarnaast zijn betrokkenen bij de Maria Ommegang en belangstellenden ook mensen die ertoe doen. Betekenis hebben voor anderen is de leidraad bij het thema.

Maria tentoonstelling

Pastoor Paul Verbeek heeft de tentoonstelling van Mariabeelden geopend en bij de vele, mooie beelden toelichting gegeven. Ook dit jaar zijn er prachtige beelden te bewonderen, zoals een indrukwekkend beeld van Onze-Lieve-Vrouw uit Merksem. Ook zijn er beelden uit onder meer Clinge en Hulst tentoongesteld. De expositie is verder verrijkt met beelden van de Maagd Maria uit de privécollectie van Paul Verbeek.

Bedankt aan medewerkers van de Maria Ommegang


Jan van Wijk, voorzitter van Maria Ommegang, heeft deze avond drie Ommegangkaarsen uitgereikt aan harde werkers van de dankstoet. De eerste Ommegangkaars is gegaan naar Toos en Theo de Wit, die zich al vele jaren inspannen de huis-aan-huis-collecte succesvol te laten zijn. De tweede kaars is overhandigd aan Els Bogers. Els heeft voor en achter de schermen van de Maria Ommegang veel activiteiten ontplooid, zoals collecteren en meedoen in de Hemelvaartgroep. Als laatste is Thea van Terheijden in het zonnetje gezet en ook zij werd verrast met een grote kaars, die uit de nalatenschap van Tony Booij is gekomen. Thea is vanaf haar jeugdjaren bij de Maria Ommegang betrokken en heeft vele rollen mogen vervullen.

De bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door Peter van der Weide, pastoor in Sneek. Hij speelde op het grote Ibachorgel en zong mooie Marialiederen, waaronder het bijzondere Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen.

  • Bezoek de Mariatentoonstelling rond vieringen, van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zondag van 13.00 tot 16.30 uur. (Donderdagochtend 1 juni is er geen openstelling)

Meer interessante berichten:

Lintjesregen 2024

Lintjesregen 2024

Vandaag was het dan zover. De jaarlijkse traditie om aan vrijwillige medewerkers dankbaarheid te tonen voor hun inzet op allerlei gebieden en hen te belonen met een koninklijke onderscheiding.

Lees meer