Mariatentoonstelling geopend

door | jun 4, 2024 | Nieuws

Zaterdag was de feestelijke opening van de Maria tentoonstelling Maria leeft! Pastoor Paul Verbeek hield een inleiding over het thema van de aanstaande Maria Ommegang “Ja ik wil vrede”. En hij leidde de bezoekers rond. Leden van de LieveVrouweCantorij verzorgden de muzikale omlijsting.
Ja, ik wil vrede

Dit jaar gaat de Maria Ommegang voor de 80ste keer uit met als bijzondere intentie: Ja ik wil vrede, dichtbij, maar ook voor alle plaatsen die door oorlogsgeweld getroffen worden. Paus Franciscus heeft zijn persoonlijke zegen over de dankstoet als bidtocht voor de vrede gegeven.

Ja, ik wil

De pastoor lichtte het thema van de 80ste Maria-Ommegang dit jaar toe. Wat zeggen die drie woorden: Ja, Ik wil, u en mij? Vraagt Verbeek. We horen ze geliefden zeggen, die elkaar trouw beloven voor het leven. Tot de dood ons scheidt, klinkt er achteraan. Wat een mooie belofte! Ik krijg altijd een blij gevoel vanbinnen, als ik hiervan getuige mag zijn. Het gaat om een belofte van hart tot hart. Maria stond ook voor zo’n vraag toen de engel Gabriël namens God haar vroeg om moeder van Zijn Zoon te worden. Ze zei: Mij geschiede naar uw woord. Dat is een deftig: ja ik wil. Deze belofte zou voor altijd haar leven bepalen.

Laat ons vanuit ons hart bij het lopen en bekijken van de Maria Ommegang de boodschap uitdragen: “Ja, ik wil vrede.”

Tentoonstelling

Op de Mariatentoonstelling zijn er indrukwekkende beelden uit verschillende locaties te bewonderen, waaronder ons oudste processiebeeld, gehuld in een feestmantel. Daarnaast zijn er werken te zien van Kees Warmoeskerken, die de zeven vreugden op doek heeft geschilderd, en Elly van Ree, die de vreugden op mosselschelpen heeft vereeuwigd.

De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zaterdag:  van 10:00 tot 16:30 uur en zondag: 13:00 tot 16:30 uur. De tentoonstelling loopt tot zondag 30 juni 2024, tijdens de zondagsviering van de Maria Ommegang.

Foto’s: Elma Bastianen-Luijks. Met dank aan de Maria Ommegang

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer